Pınar Gültekin için düzenlenen eyleme polis müdahalesi! Kadınlar yine şiddetle gözaltına alındı

Yayın tarihi: 21 Temmuz 2020 Salı 7:40 pm - Güncelleme: 21 Temmuz 2020 Salı 8:23 pm

Pınar Gültekin’in Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından öldürülmesinin ardından, Türkiye’nin her yerinden kadınlar, artan kadın cinayetlerine ve erkek şiddetine karşı sokağa çıktı. İzmir’de kadınların yürümesine engel olan polis, yaklaşık 15 kadını darp ederek gözaltına aldı.

Kadınlar, katledilen Pınar Gültekin için Türkiye’nin birçok şehrinde sokağa çıktı. Pek çok kentte kadın cinayetlerine karşı mücadele çağrılarının yapıldığı eylemlerde kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetleri son bulana kadar “susmuyoruz” denildi.

İSTANBUL

İstanbul’da kadınlar, Kadıköy Eminönü İskelesi önünde basın açıklaması için toplandı. Pınar Gültekin ve katledilen tüm kadınlar için bir araya gelen kadınlar, “Bir kadın daha eksilmemek için İstanbul Sözleşmesi uygulansın, 6284 uygulansın” dedi.

Kadınlar, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin için sokağa çağırıyor” başlığıyla hazırlanan çağrı metninde, şu ifadelere yer verildi:

“Her kadın cinayetinin arkasında yatan sebeple öldürüldü Pınar Gültekin. Bir erkeğe ‘hayır’ dediği için. İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak isteyenler, kadınlar erkeklere ‘hayır’ diyemesin, ‘hayır’ derse yaşamasın istiyor. Kadınları öldürenler, erkek yargıdan, ülkeyi yönetenlerden güç alıyor. Onlara rağmen yaşayabilmek, hem de eşit ve özgür yaşayabilmek için Pınar Gültekin için, hepimiz için bugün kadınlar her yerde isyanda!”

Öte yandan saat 19:30’da Beşitaş’ta toplanan kadınlar, “Her gün onlarca kadının öldürüldüğü Türkiye’de kadın cinayetlerini önlemek isiyorsanız, önce İstanbul Sözleşmesi’ni açıp tek tek okuyacaksınız” dedi.

İZMİR

İzmir Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi Pınar Gültekin’in, Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilmesini protesto etmek için toplanan kadınlara polis müdahale etti.

Müdahale esnasında kadınlar polisler tarafından yerlerde sürüklendi ve darp edildi. 15 kadının gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltı aracındaki bir kadının görüntüleri

ANKARA

Saat 19:00’da Çankaya Belediyesi önüde toplanan Ankara Kadın Platformu’ndan kadınlar, “Pınar Gültekin ve katledilen bütün kadınlar için susmuyoruz, sokaktayız” dedi.

ESKİŞEHİR

Eskişehir’de kadınlar, Espark önünde toplanarak Pınar Gültekin’in katledilmesini protesto etti. ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’, ‘Kadın cinayetleri politiktir’ yazılı dövizler tutan kadınlar, burada oturma eylemi gerçekleştirdi.

MUĞLA

Pek çok kentte olduğu gibi Muğla’da da kadınlar, kadın cinayetleri için buluştu. Kadın cinayetlerine karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Bodrum’da kadınlar’dan İstanbul Sözleşmesi vurgusu

Ne olmuştu?

16 Temmuz’dan bu yana kayıp olan 27 yaşındaki Pınar Gültekin’in cansız bedeni, Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bulunmuştu. Olayla ilgili olarak Cemal Metin Avcı isimli erkek gözaltına alınmıştı. Zanlının jandarmadaki sorgusunda suçunu itiraf ettiği öğrenilmişti.

Kadınlar Türkiye’nin dört bir yanında Pınar Gültekin için eylemde