Pınar Gültekin eylemine saldıran polisler, darp ettikleri kadınlardan şikayetçi oldu

Yayın tarihi: 29 Ekim 2020 Perşembe 8:56 pm - Güncelleme: 29 Ekim 2020 Perşembe 8:56 pm

Muğla’da meydana Pınar Gültekin cinayetini protesto etmek için 21 Temmuz’da İzmir’de düzenlenen eyleme saldıran polislerin, darp ettikleri kadınlardan, kendilerini ‘tırmaladıkları’ gerekçesiyle şikayetçi oldukları ortaya çıktı.

Muğla’da öldürülen Pınar Gültekin için İzmir’de 21 Temmuz’da eylem yapan 12 kadın hakkında “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “Görevi yaptırmamak için direnme” suçlamasıyla dava açıldı. Kadınlar, gözaltında kendilerini darp eden polislerden şikayetçi olurken, polislerin de darp edildiklerini ve kadınların kendilerini “tırmaladığı”nı belirterek, şikayetçi olduğu ortaya çıktı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre davanın ilk duruşması 20 Ocak 2021 tarihinde görülecek. 12 kadının cezalandırılması istenen iddianamede kadınların kanuna aykırı eylem yaptığı, müşteki olan polis memurlarının uyarılarına rağmen dağılmadıkları ve görevli memurlara mukavemette bulunulması üzerine İzmir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturmaya başlanıldığı belirtildi.