Pınar Gültekin davası için hazırlanan istinaf dilekçesi mahkemeye gönderildi

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 7:09 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2022 Çarşamba 7:09 pm

Pınar Gültekin cinayeti davasında katil Cemal Metin Avcı’ya verilen haksız tahrik indirimi tüm Türkiye’de tepkilere neden olmuştu. Sanıklara verilen cezalara itiraz için hazırlanan istinaf dilekçesi, İzmir Bölge Adliye Mahkemesine gönderildi.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 sayfalık gerekçeli istinaf dilekçesi hazırladıklarını söyledi. Dilekçeyi istinaf mahkemesine gönderdiklerini belirten Epözdemir, Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı’nın “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ettiklerini kaydetti.

Haklarında beraat kararı verilen diğer 4 kişinin ise “Suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanarak cezalandırılmaları talebinde bulunduklarını bildiren Epözdemir, “İstinaf mahkemesinin adil ve hakkaniyet zemininde maddi gerçeği ortaya çıkaracak, adaleti tesis edecek bir karar vereceğini umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Pınar Gültekin davasında savcılık itirazı: Yakıldığında hayattaydı!