Pilotlar yağmur duasına çıkacak

Yayın tarihi: 10 Ekim 2021 Pazar 1:19 am - Güncelleme: 10 Ekim 2021 Pazar 11:55 am

Bir yılın ardından Formula 1 heyecanı yeniden İstanbul Park’ta yaşanıyor. Bu yıl geçen yıla göre çok iyi bir pist var. Mercedes pilotu Valteri Bottas’ın yaptığı ” geçen yıl buz pisti gibiydi ama bu yıl sezonun en iyi yol tutuşunun olduğu pist” açıklaması bize derin bir nefes aldırdı. İstanbul Park yönetimi de bir yıldır üzerinde farklı yarışlar yaparak pist üzerinde kauçuk yapışmasını sağlamış.

Sıralama turlarına Lewis Hamilton damga vurdu, Bottas ikinci Verstappen de 3. sırada tamamladı fakat herkesin de bildiği gibi Mercedes Hamilton’un aracında güç ünitesi değiştireceği için 10 sıra grid cezası alacak ve yarışa 11. sırada başlayacak
Tüm takımların ve özellikler Mc Laren ile Mercedes’in gözü gökyüzünde olacak. Şampiyona da yıllardır görmediğimiz bir kapışma var ve yarışa 11. sıradan başlayacak olan Hamilton için alınacak her puan çok önemli.

Takvimin önceki yarışı olan Rusya GP’de RedBull takımı güç ünitesinde değişikliğe gitmiş ve Verstappen yarışa son sırada başlamıştı. Verstappen’de iyi bir araç olması yeteneği ve son turlarda başlayan yağmurun da yardımıyla 18 sıra yükselerek 2. sırada bitirdi ver cezadan en az zararla kurtardı. Açıkçası bu hem Mercedes takımında hem de RedBull takımında bile beklenmeyen bir derece oldu. Hamilton için de Turkiye GP’de yağmur bu denli önemli. Takım olarak yarış sırasında başlaması muhtemel olan yağmur için hummalı bir çalışma içerisine girdiler planlar hazır.

EN ZORLU RAKİP ALONSO

11. sıradan başlayıp olabildiğince önde bitirmeye çalışacak olan Hamilton için en önemli rakiplerden biri de efsane isimlerden biri olan Fernando Alonso. Geçtiğimiz haftalarda Hamilton, Alonso’yu uzun süre geçememişti. Alonso yılların verdiği tecrübeyle daha zayıf bir araç kullanmasına rağmen Hamilton’a uzun süre dayandı ve bu da ona büyük zaman kaybettirdi. Mercedes takımı bu defa Alonso için de ayrı bir plan yapacaktır.

ORTA LASTİK

McLaren takımının genç yıldızı Lando Norris, yaptığı açıklamada tüm takımların orta lastikle başlayacağını söyledi. McLaren takımı da Mercedes gibi yağmuru bekliyor. Rusya’da yağmurla kaybettiği birinciliği Türkiye’de kazanmaya çalışacak

SCHUMACHER GÖZ DOLDURDU

Formula 1’in efsane pilotu Michael Schumacher oğlu Mick Schumacher de dikkat çeken isimlerden oldu. Haas takımı sene başında Mazapin ve Schumacher’e güncelleme yapmadıkları kötü araç verdiler fakat babasının oğlu hemen hemen her yarışta Mazapin’in önünde finişi geçerken Türkiye’de de sıralama turlarının ikinci bölümüne kaldı. Formula 2 arabalarından biraz daha iyi olan yavaş bir araçla yaptığı bu başarı izleyenlere ‘ babasının oğlu’ dedirtti.

FERRARİ’DEN SÜRPRİZ BEKLENEBİLİR

Bir diğer yağmur bekleyen takım da Ferrari. RedBull gibi Ferrari de Charles Leclerc’in aracının güç ünitesinde güncellemeye gitmiş ve Rusya’da grid cezası almıştı. Ferrari Charles Leclerc’in aracında 5-6 beygirlik extra güç kazandığını söylemişti. Charles Leclerc çok iyi bir sıralama turu geçirip yarışa 4. bitirdi ve Hamilton’un cezası sayesinde de 3. sıradan başlama hakkı kazandı. RedBull ve Mercedes’e göre daha zayıf bir araç olmasına rağmen ıslak zeminde şartlar daha eşit olacağı için geçen yıl Lance Stroll’ün yaptığı sürprizin bir benzerini Charles Leclerc’den bekleyebiliriz.