Pil sorunu iOS 15.4 güncellemesi ile çözülecek

Yayın tarihi: 4 Nisan 2022 Pazartesi 8:52 am - Güncelleme: 4 Nisan 2022 Pazartesi 8:52 am

Şirket, güncellemeden sonra bazı kişilerin telefonlarını ve iPad’lerini etkileyen erken pil boşaltma hatasının düzeltildiğini duyurdu. İşte gerekli bir güncelleme olan iOS ve iPadOS 15.4.1 özellikleri.

Sorunun ne kadar yaygın olduğu belli değil, ancak bu ayın başlarında Apple Destek Twitter hesabı konuyla ilgili açıklama yapmıştı. Cihazların pilinin bitmesinden şikayet eden müşterilere “uygulamalarınızın ve özelliklerinizin ayarlamasının normal” olduğunu söylemişti. Ancak bir önceki güncelleme pil problemlerini artırdı. Güncelleme yayınlandıktan iki hafta sonra, pil ömrünün zayıf olduğunu bildiren tonlarca şikayet geldi. Apple da bu konuyla ilgili kolları sıvadı ve yeni güncellemesini sundu.

iOS 15.4

 

iOS 15.4, maske takarken Face ID kullanabilmeniz özelliği ile gerçekten kullanışlı bir güncelleme. Fakat bazı kullanıcılar bun yeni güncellemenin de pil sorunu yarattığını iddia ediyor. Çoğu kişi de bu sebeple cihazını güncellemekten kaçınıyor. Piliniz iyi durumda olsa bile, yine de makul bir süre sonra güncellenme gerekli olabilir. Apple, iOS 15.4.1’in sorunlar için güvenlik düzeltmeleri içerdiğini söylüyor. Ne yazık ki, bu tür uyarılar Apple’ın güvenlik bültenlerinde oldukça rutin hale geldi. Her bir güncelleme ile yeni bir problem gündeme geliyor ancak şirket bunları çözecek hamleler atmaya devam ediyor. Cihazlarınızı güncellemek için, iPhone’unuzu güncellemek için Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme’ye gitmeniz, Mac’inizi güncellemek için Sistem Tercihleri ​​> Yazılım Güncelleme’ye gitmeniz yeterli olacaktır.

Galaxy Z Fold 4 ekran altı parmak izi okuyucusuyla gelecek