Piar Araştırma son anket sonucunu açıkladı

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 7:33 am - Güncelleme: 8 Mart 2022 Salı 7:46 am

PİAR Araştırma, 26 ilde yaptığı mart ayı seçim anketi sonuçlarını YouTube üzerinden açıkladı.

PİAR Araştırma, mart ayı seçim anketi sonuçlarını YouTube hesabından açıkladı. 26 ilde yapılan ankette vatandaşlara, “Bu pazar genel seçim olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu soruldu.

Haberler.com’un haberine göre, kararsızlar dağıtılmadan önce AKP’nin oy oranı yüzde 26,4 iken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 32,7 oldu. Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı MHP’nin oy oranı ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 7,5 olurken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 9,3 oldu. Böylece Cumhur İttifakı’nın iki ortağının oy oranı yüzde 42 çıktı.

Millet İttifakı’nın iki ortağından biri olan CHP, kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 20,7 oy topladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra bu oran yüzde 25,7’ye çıktı. İttifak’ın diğer ortağı İYİ Parti ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 9 alırken kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 11,2 oy toplayabildi. Böylece Millet İttifakı’nın iki ortağı kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 29,7 oy topladı. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra ise bu oran yüzde 37,5 yükseldi.

Araştırmada HDP’nin oy oranı ise kararsızlar dağıtılmadan önce yüzde 9,6; kararsızlar dağıtıldıktan sonra 11,8 oldu.

Yeni kurulan partilerden olan Gelecek Partisi kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 1,4 oy alırken Ali Babacan’ın kurduğu DEVA Partisi kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 2,9 oy aldı. Muharrem İnce’nin partisi Memleket Partisi ise listeye giremedi. Saadet Partisi ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 1,5 oy almayı başarabildi.

MetroPOLL ve Artıbir son anket sonuçlarını açıkladı

5 araştırma şirketi canlı yayında son anket sonuçlarını açıkladı