Piar Araştırma Başkanı Atalay: Abdulhamit Gül direndiği için görevden alındı

Yayın tarihi: 29 Ocak 2022 Cumartesi 11:59 pm - Güncelleme: 30 Ocak 2022 Pazar 6:03 am

AKP’nin olası bir iktidar değişikliği nedeniyle bir düzenleme hazırladığını iddia eden Piar Araştırma Başkanı Kadir Atalay “Abdulhamit Gül buna direndiği için görevden alındı” dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül görevinden istifa etti, yerine AKP Yozgat Milletvekili ve eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ atandı. Gül’ün istifasına ilişkin çeşitli iddialar ortaya atılırken, TELE1’de Namık Koçak’ın sunduğu ‘Gündem Özel’e konuk olan Piar Araştırma Başkanı Kadir Atalay çarpıcı açıklamalarda bulundu.

AKP’de olası bir iktidar değişikliği endişesi yaşandığını belirten Atalay, “AK Partililerin bugünlerdeki en büyük endişesi ‘Biz iktidarı devredersek devr-i sabık yaratılacak mı? Bizi yaptığımız kanunsuz işlerden dolayı yargılayacaklar mı?’… Biz çeşitli kişileri muhalefete göndererek anlaşma yapmaya çalıştıklarını biliyoruz. Fakat Erdoğan önünde sonunda CHP ‘tamam’ dedi diye buna güvenmez. ‘Erdoğan böyle bir risk almaz bu yüzden de genel af getirecek’ diye bunu geçtiğimiz ayki programda söylemiştim. Hatta Abdulhamit Gül bu konuda ayak diretiyor ve onay vermiyor. Asıl neden bu. Tıpkı Nebati’deki gibi imzayı atmayan gider, imzayı atacak olan gelir” ifadelerini kullandı.

Değişikliğin ‘net bir amacı’nın olduğunu söyleyen Atalay, “Şöyle düşünüyorum ki biz seçimlerde üç oy kullanacağız. Bir genel af referandumu, iki yeni anayasa; ki ben bunun federasyon anayasası olacağını düşünüyorum, üç de cumhurbaşkanlığı” diye konuştu.

Gül’ün istifasının arkasında Soylu’nun elindeki koz ’15 Temmuz’daki ziyaret’ iddiası

Soylu’ya ‘FETÖ yöntemi’ kullanıyor diyen Adalet Bakanı Abdülhamid Gül istifa etti