Petrol fiyatlarında artış bekleniyor

Yayın tarihi: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 1:57 am - Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba 1:58 am

Eylül ayı üretim politikasına karar verilecek olan OPEC toplantısı yarın gerçekleştirilecek. Analistler petrol fiyatlarda artış olabileceğini açıkladı.

Gazete Duvar’ın haberine göre; petrol piyasasının, OPEC üyelerinin bugünkü aylık toplantısına göre şekillenmesi bekleniyor. Shell İcra Kurulu Başkanı Ben van Beurden, geçen hafta yaptığı açıklamada fiyatların yükselme olasılığının daha fazla olduğunu belirtti.

Bugün Suudi Arabistan liderliğinde 13 Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) üyeleri ve Rusya liderliğindeki 10 petrol üreticisi bir araya gelecek. Toplantıda eylül ayı üretim politikasına karar verilecek. Yatırımcılar, Shell Plc dahil olmak üzere rakiplerin rekor kâr açıklamasının ardından Salı günü BP’nin bilançosuna da bakacak.

Shell İcra Kurulu Başkanı Ben van Beurden geçen hafta yaptığı açıklamada, arzdaki sıkılığın talep üzerindeki risklerden daha ağır basması nedeniyle petrol fiyatlarının düşmekten ziyade yükselme olasılığının daha fazla olduğunu söyledi. Analistler ise OPEC+ grubunun eylül ayında üretim seviyesini sabit bırakması ya da ufak bir artışa gideceğini söyledi.

Çin ve Japonya’daki düşük imalat verileri Petrol fiyatlarını düşürdü