Pervin Buldan’dan muhalefete ‘tezkere’ çağrısı

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 1:12 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı 2:02 pm

Grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, muhalefete ‘tezkere’ çağrısında bulundu: “Kaybetmekte olan iktidarın değirmenine su taşımayın!”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin grup toplantısında konuştu. Buldan’ın gündeminde ağırlıklı olarak TÜGVA, Meclis’e gelecek Irak ve Suriye tezkereleri vardı. Muhalefete çağrıda bulunan Buldan, “Kürt sorununun çözüm yerini parlamento olarak görenler tezkereye hayır demeli” dedi.

TÜGVA için “Devleti parselleme sistemidir. Bunlar hukuk tanımayan paralel bir sistem kurdular. Sistemin en tepesinde elbette ki saray yer almaktadır. TÜGVA bu sistemin yürütme gücüdür” diyen Buldan’ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

“GİDİCİ OLDUKLARINI KENDİLERİ DE GÖRMEKTE”

“Irak/Suriye Birleşik savaş tezkeresi bugün genel kurulda görüşülecek. Her yıl tezkerenin süresini bir yıl uzatan iktidar, bu kez süreyi 2 yıl uzatmak istiyor. Demek ki İktidar, bir yıl sonra AKP grubunun kalıp kalmayacağından ve meclisi toplayamayacağından endişe ettiği için süreyi 2 yıl uzatarak tezkereyi garanti altına almaya çalışmaktadır. Gidici olduklarını kendileri de görmektedir. Bu tezkere iktidarın aynı zamanda gidiş tezkeresidir.

“KÜRT DÜŞMANLIĞI TEZKERESİ”

2023’e kadar parlamentoyu savaş siyasetinin ipoteği altına almaya çalışan tezkerenin adını doğru koyalım: Uluslararası hukuka aykırı olan bu tezkere içeride ve dışarıda çözümsüzlük tezkeresidir. Çürümüş yolsuzluk ve rant düzenini ayakta tutma tezkeresidir. İflas etmiş ekonominin, büyük çöküşün üzerini kapatma telaşıdır. Suriye barışını sabote etme, çatışma ve istikrarsızlıktan nemalanma tezkeresidir. Bu tezkere Kürt düşmanlığı tezkeresidir. Suç örgütleri; ÖSO’ya, IŞİD’e, El Nusra’ya nefes aldırma tezkeresidir. Bu tezkere, toplumsal desteğini her geçen gün kaybeden AKP iktidarının seçim kampanyasıdır.”

MUHALEFETE ÇAĞRI

“Eğer demokratik çözüm olsaydı bu kaynaklar halka gidecekti, halk bu çöküşü asla yaşamayacaktı. Kimse aç ve işsiz kalmayacaktı. Bu nedenle savaş politikalarının karşısında duralım. Barışa sahip çıkalım. En büyük barış ittifakını oluşturalım ki Türkiye’yi bu karanlık döngüden birlikte kurtaralım. Buradan siyasal muhalefete de seslenmek istiyorum. İktidarın Suriye tezkeresi ile Türkiye’yi yeni maceralara sürükleme ve kendi koltuğunu sağlama alma gayretlerine destek olmayın. Kaybetmekte olan iktidarın değirmenine su taşımayın. Suriye barışının yanında yer alın, diyalogun, müzakerenin yanında yer alın. ÖSO’ya IŞİD’e, El Nusra’ya uzanan bu tezkereye evet demeyin.

Irak ve Suriye tezkeresi Meclis’te!

“EVET DEMEKTEN KAÇININ”

Evet oyu verecek ellere bunu hatırlatmak istiyorum. Kürt sorununun çözüm yerini parlamento olarak görenler tezkereye hayır demelidir. Tezkereye evet demeniz bu kadim sorunun çözüm kalmasına hizmet etmektir, bundan kaçının. Kürt sorununu 38 yıldır sınır ötesi operasyonlarla çözmeye çalışan akın, 38 yıldır Türkiye halklarına kaybettirmektedir. Bu yöntemlerle çözüm olmayacağı artık görülmelidir. Bu ezberci akıldan kurtulmanın tam zamandır. Meclis’e de bir çağrı yapmak istiyorum; gelin bu parlamentoyu çözümün, barışın güçlü bir zemini haline getirelim. Savaş korosunun değil barışın sesi yükselsin bu parlamentodan. Biz HDP olarak savaşın karşısında olmaya devam edeceğiz. Çözümün diyalog ve müzakereden geçtiğini savunmaya devam edeceğiz. Türkiye halklarının geleceği ve çıkarı, tezkere için kalkacak hayır oylarındadır. Hayır oylarında hayır vardır.”

HDP’li Oluç, tezkereye karşı verecekleri oyu açıkladı

“TÜGVA DEVLETİ PARSELLEME SİSTEMİ”

TÜGVA, bir sistemdir. Devleti parselleme sistemidir. Bunlar hukuk tanımayan paralel bir sistem kurdular. Sistemin en tepesinde elbette ki saray yer almaktadır. TÜGVA bu sistemin yürütme gücüdür. Kamuya yandaş mı alınacak, TÜGVA üzerinden uygulamaya geçiliyor. KHK ile ihraçların yeri mi doldurulacak, TÜGVA görevdedir. Kamuya üst düzey atama mı yapılacak, yargıya yandaş hakim savcı ataması mı yapılacak? Referans TÜGVA’dır. Saray, tüm kamuyu TÜGVA üzerinden kontrol ve dizayn etmektedir. Bu sistemin bir diğer ayağı paralel kumpas yargısıdır. Siyasi operasyonlar bu kumpas yargı üzerinden yürütülmektedir. Kobani kumpas davası ve HDP’ye yönelik kapatma davası, tutuklama operasyonları, vekillerimiz hakkındaki fezlekeler bu paralel yargı üzerinden yürütülmektedir. İtibarsızlaştırmaya yönelik yalan haberler bu medya aracılığı ile yapılmaktadır. Sosyal medyadaki troll ordusu da bu yapının parçasıdır.

SADAT TEPKİSİ

Paralel sistemin paramiliter gücü ayağında ise referansı JİTEM olan SADAT gibi yapılar, güvenlik bürokrasisi ile iç içe olan mafyatik yapılar ve gruplar bulunmaktadır. Bir hukuk devletinde SADAT gibi, suikast ve sabotaj eğitimi faliyetleriyle anılan bir yapı olabilir mi? Merkez Bankası’nı TÜİK’i BDDK’yı ve birçok kurumu AKP teşkilatlarına dönüştürdüklerini biliyoruz. Bu saydıklarıma elbette kamuoyu yabancı değil. Herkes yakından takip ediyor. Cemaat döneminin yapılanması bugün AKP iktidarında hayat bulmaya devam ediyor. Hal böyle olunca da ortada ne anayasa kalıyor ne hukuk ne kural ne şeffaflık ne de hesap verme gibi bir şey… İşte kurdukları paralel sistem böyle çalışmaktadır.

Erdoğan, Kavala, Selahattin ve Başak Demirtaş’ı hedef aldı!

“DEMİRTAŞ SÖZLERİ EN ÜST DÜZEY İTİRAF”

AKP Genel Başkanı Demirtaş’ı çıkaramayacaksınız diyerek bir kez daha hem tehdit etmekte hem de kurdukları paralel kumpas yargısına talimat vermektedir. Bu sözler Demirtaş’ı ve diğer arkadaşlarımızın saray talimatı ile tutuklandığının en üst düzeydeki itirafıdır. Yetmiyor, Demirtaş’ın ailesini çocuklarını hedef almaktadır. Siyaseten baş edemediğiniz Demirtaş’a karşı sergilediğiniz yaklaşım acizliktir, korkudur. Demirtaş’tan korkuyorsunuz! Demirtaş ve ailesi bizim, milyonların onurudur. Demirtaş’ın da Yüksekdağ’ın da tüm arkadaşlarımızın özgür kalacağı günler yakındır, hiç merak etmeyin. Tek adamın rehine politikası varsa milyonların da demokrasi ve özgürlükte ısrarı, direnişi vardır. Kazanacak ve kazandıracak olan budur.”

Süleyman Soylu, gri listeyi Demirtaş ve Kavala’ya bağladı