Pervin Buldan’dan Gezi kararına tepki: Düşman hukuku bile kalmamış

Yayın tarihi: 26 Nisan 2022 Salı 6:56 pm - Güncelleme: 26 Nisan 2022 Salı 6:56 pm

Gezi Davası‘ndaki kararlara tepki gösteren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan “Ortada bağımsız bir yargı yok, hukuk hiç yok, bir düşman hukuku bile kalmamış durumda” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Gezi Davası’nda Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi hakkında verilen mahkumiyet kararına “AKP-MHP iktidarının hukuksuzluk karanlığı” diyerek tepki gösterdi.

‘TAM BİR SAVAŞ HALİNDELER’

Partisinin grup toplantısında konuşan Buldan’ın açıklamasından satır başları şöyle:

“Kobani’de insani dayanışma ve yardımlaşmayla, Gezi’de kolektif toplumsal itirazla, sokakta kadınlarla, gençlerle, emekçilerle, siyasette ise HDP ve demokrasi güçleri ile tam bir savaş halindeler. Gezi Davası, Kobani Davası, HDP’yi kapatma davası, siyaseti biten ancak emrindeki yargı gücü ile ayakta durmaya çalışan AKP MHP iktidarının yarattığı hukuksuzluk karanlığıdır.

Özgür Özel: Gezi Davası’nda darbecisiniz kararını veren hakimin eşi FETÖ’den hapis yattı

‘HEPSİNE SELAMLARIMI GÖNDERİYORUM’

Dün Gezi Davasında karar çıktı. Beraatle sonuçlanan Gezi Davası’nı kumpaslarla yargılamaya dönüştürdüler. Kavala’ya müebbet, 7 arkadaşımıza 18 yıl ceza verdiler. Hepsine ayrı ayrı selamlarımı gönderiyorum. Hukuk ve adalet mücadelesinde yalnız değilsiniz. Türkiye’nin demokratik vicdanı sizinle. Gezi davasının hâkimini biliyorsunuz, AKP’nin vekil aday adayı çıktı. Kobani kumpas davasının mahkeme başkanı da çete üyesi çıkmıştı. Ortada bağımsız bir yargı yok, hukuk hiç yok, bir düşman hukuku bile kalmamış durumda. AKP’nin ele geçirip yönettiği mahkemelerin kendileri de yargılamaları da kararları da asla hukuki değildir, siyasi kararlardır, siyasi mahkemelerdir, bu yapılan duruşmalar siyasi duruşmalardır.

‘BU KUMPASI DELİLSİZ KOBANİ DAVASINDA DA GÖRDÜK’

Mahkeme üyesinin karara düştüğü şerh her şeyi izah ediyor. ‘Her türlü kuşkudan uzak, somut başka delil yoktur’ tespiti, hukuksuz, delilsiz yargılamanın bir kumpas olduğunu ortaya koyuyor. Aynı kumpası biz delilsiz Kobani davasında da gördük. 20 arkadaşımızı hukuksuzca tutukladıklarını gördük, ortada bir delil yok, bir belge yok. Gezi’de verilen cezalar tüm topluma yönelik verilen bir gözdağı. Hak, eşitlik, özgürlük taleplerini; yargı kumpaslarıyla engelleme girişimidir. Gezi’de verilen cezanın ardan AKP Genel Başkanı, yargı mensuplarıyla iftar yemeğinde çıkıp, ‘adaletin olmadığı yerde huzur olmaz’ dedi bir de! Bunu söyleyen AİHM kararını tanımayan zihniyet!

Adalet duygusunu zedeleyen de, toplumda huzur bırakmayan da, barışı yok eden de sizin iktidarınızdır, sorumluyu başka yerlerde aramayın. Şimdi adalet, hukuk ve eşitlik mücadelesini, Gezi’nin umuduyla birlikte daha da büyütmek için daha fazla ortak mücadele zamanıdır. HDP adalet mücadelesinin sözüdür, gücüdür, yoludur. Sözümüzdür; Berkinlerin, Ali İsmail Korkmazların, Ethem Sarısülük’lerin hayalleri yaşam bulana kadar bu mücadele sürecektir.”

Can Atalay’dan ilk mesaj! Çağlayan’da polis ablukası

1 MAYIS ÇAĞRISI

1 Mayıs için de çağrı yapan Buldan, şöyle devam etti:

“Nevruz’daki büyük halk iradesiyle, 1 Mayıs’ın direniş ruhunu birleştirerek, adalet mücadelesiyle, ekmek mücadelesini buluşturarak bu savaşı ve ekonomik yıkımı durdurabiliriz. O yüzden alanlarda, fabrikalarda, yaşamın her alanında emek, demokrasi ve adalet mücadelesini büyütmek hepimizin öncelikli gündemi olmak zorundadır. Birleşerek büyürüz, birleşecek kazanırız! Bunu hiç kimse aklından çıkarmasın. Değerli emekçi halkımız, hepinizi bildiği gibi önümüzdeki Pazar 1 Mayıs’tır.

Tıpkı 8 Mart mitingleri gibi, tıpkı halen konuşulan ve ülkenin dört bir yanında milyonların katıldığı Nevruzlar gibi, 1 Mayıs’ın da kitlesel geçmesi için alanlarda olacağız. Bu 1 Mayıs aynı zamanda demokrasi güçlerinin bir araya geleceği ve AKP-MHP iktidarına karşı omuz omuza mücadeleyi en fazla büyüteceği bir gün olacaktır. Bu ülkenin yoksulları, ezilenleri, emekçileri dayanışarak, birleşerek cesaret ve umut biriktiriyorlar. İşte bu cesaret ve umut karşısında duramayacaklarını bir kez daha belirtmek istiyorum.”

İYİ Parti Gezi’de ‘hâkim şerhi’ne dikkat çekti: Endişelerimiz derinleşti