Pervin Buldan’dan Demirtaş çağrısı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2019 Salı 1:36 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2019 Salı 2:14 pm

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Demirtaş, yaşadığı sağlık problemini cezaevine giden arkadaşlarımızla ve avukatlarla paylaşmamıştır. Hukuksuzca cezaevinde tutulan Demirtaş, Yüksekdağ ve tutuklu tüm milletvekili, belediye eş başkanı arkadaşlarımız ve yine hasta tutsaklar derhal tahliye edilmelidir” açıklamasında bulundu.

Trakya Üniversitesi Hastanesi’nden Selahattin Demirtaş açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Grup Toplnatısı’nda konuştu. Buldan’ın gündeminde kadın cinayetleri vardı. Bir erkek tarafından öldürülen Ayşe Tuba Arslan’ın 23 kez şikâyette bulunduğunu hatırlatan Buldan, “Muhalif herkesi aldığı nefese kadar takip eden yargı adım adım yaklaşan kadın cinayetlerine takipsizlik kararı veriyor” dedi. Kadın cinayetlerinin devletin, iktidarın ve yargının sorumluluğunda olduğunu ifade eden Buldan, “Kadınları koruması getiren İçişleri Bakanlığı görevini yerine getirmemektedir” ifadelerini kullandı.

Pervin Buldan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

BÜYÜK İHMAL! Selahattin Demirtaş hastaneye sevk edildi… Demirtaş’tan rahatsızlığıyla ilgili açıklama

“Kadın cinayetleri devletin, iktidarın ve yargının sorumluluğundadır”

“HDP olarak engelli yurttaşlarımızın tüm taleplerinin sonuna kadar yanındayız. Bu talepler gerçekleştirilinceye kadar birlikte mücadele edecektir. HDP sizin yanınızdadır, HDP sizin sesinizdir.”

“Eskişehir’de Ayşe Tuba Arslan 6 ay önce ayrıldığı kişinin satırlı saldırısı sonucu ne yazık ki hayatını kaybetti. Saldırgan hakkında 23 kez şikâyette bulunmasına rağmen takipsizlikle sonuçlandılar. Tanık yokluğu gerekçesiyle kadını talebi yerine getirilmemiş. Oysa delil de ortada, fail de ortada. Muhalif herkesi aldığı nefese kadar takip eden yargı adım adım yaklaşan kadın cinayetlerine takipsizlik kararı veriyor. 10 kişi Kızılay’da toplansa zanlıları protesto etse etrafını polis sarar. Ama bir kadın “tehdit ediliyorum, öldürüleceğim” diye feryat ettiğinde yargı ve devlet görmezden gelir. Yargı iktidarın işlerini takip etmekten, kadın cinayetlerini takip etmeye fırsat bulamıyor! Kadın cinayetleri devletin, iktidarın ve yargının sorumluluğundadır. Kadınları koruması getiren İçişleri Bakanlığı görevini yerine getirmemektedir.”

HDP neden 7 gün sonra müdahale etti eleştirilerine Demirtaş’ın kız kardeşinden açıklama

“Tam bir kara mizah örneği”

Meclis’te onaylanan termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasa, kamuoyunda tepkinin büyümesi üzerine Cumhurbaşkanı tarafından veto edildi. Ölüm saçan yasayı geçiren AKP’liler veto nedeniyle Erdoğan’a şimdi teşekkür ediyorlar. Tam bir kara mizah örneği.

Geçenlerde bir kadın pazarda “Millet açlıktan ölüyor” dediği için polis evine gitti ve gözaltına aldı. Tek adam rejiminin yeni Türkiye’si işte budur! Yakında krizin k’sini de alfabeden çıkarırlarsa hiç kimse şaşırmasın!

“Sen Aleviler adına karar veremezsin!”

Cumhurbaşkanı Aleviler adına Alevilik tarifi yapmaktadır. Sen Aleviler adına karar veremezsin! Buna yetkin de yok, haddin de. Senin tek yapman gereken Alevilerin inancına ve kimliğine saygı duymak, ayrımcı, ötekileştirici, dışlayıcı politikalardan vazgeçmektir.

Tel Rıfat’taki bombardımanda 8’i çocuk 10 sivil katledildi. ÖSO çeteleri, insanları sokak ortasında katlediyor. IŞİD yeniden kendisine alan açmaya çalışıyor. Bütün bunlar AKP iktidarının sorumluluğunda yaşanıyor. Elbette bu yapılanları tarih ve Kürt halkı unutmayacaktır.

HDP’yi bitirdikleri gün demokratik taleplerin, toplumsal muhalefetin de biteceğini, herkesin susacağını ve iktidarlarının sağlamlaşacağını düşünüyorlar. Bu nedenle bize yöneliyorlar. Ama yanılıyorlar. HDP bitmez. Bu halk bitmez!

“Suç arıyorlarsa beraber ıslandıkları yağmura baksınlar”

Cemaati darbe yapacak düzeye getiren, kamunun her kademesine darbecileri yerleştiren, darbenin siyasi ayağını sır gibi saklayan kendileridir. Suç arıyorlarsa beraber yürüdükleri yollara baksınlar! Suç arıyorlarsa beraber ıslandıkları yağmura baksınlar.

“Bu nasıl bir rezil anlayıştır?”

Bir ayda 350 HDP’li gözaltına alındı. Kadınlar sokakta öldürülür faile dokunulmaz, ama basın açıklaması yaptı diye HDP’liler gözaltına alınır! Kayyımlar görevde tutulur, ancak hırsızlığı ortaya çıkardığı için Selçuk Mızraklı tutuklanır! Bu nasıl bir rezil anlayıştır?

“Futbol topundan korkan bir iktidar var”

Futbol topundan korkan bir iktidar var. Amedspor’un büyümesi bunları oldukça rahatsız ediyor. Amedspor, başta olmak üzere bölgedeki futbol takımları halkımızın gözbebeğidir. Amedspor, tüm engellemelere ve baskıya rağmen AKP’nin kalesine gol atmaya devam edecektir.

10 kişi Kızılay’da zamları protesto etse etrafını bin polis sarar. Ama bir kadın “tehdit ediliyorum, öldürüleceğim” diye feryat ettiğinde yargı ve devlet görmezden gelir. Yargı iktidarın işlerini takip etmekten, kadın cinayetlerini takip etmeye fırsat bulamıyor!

Demirtaş açıklaması

Demirtaş, yaşadığı sağlık problemini cezaevine giden arkadaşlarımızla ve avukatlarla paylaşmamıştır.

Hukuksuzca cezaevinde tutulan Demirtaş, Yüksekdağ ve tutuklu tüm milletvekili, belediye eşbaşkanı arkadaşlarımız ve yine hasta tutsaklar derhal tahliye edilmelidir.”