Pervin Buldan ve Sezai Temelli Bahçeli’yle tokalaştı

Yayın tarihi: 9 Aralık 2019 Pazartesi 2:04 pm - Güncelleme: 9 Aralık 2019 Pazartesi 5:08 pm

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, 2020 yılı bütçe görüşmeleri öncesi Bahçeli’nin yanına giderek tokalaştı ve geçmiş olsun dedi.

Meclis Genel Kurulu’nda, 2020 yılı bütçe görüşmeleri Mustafa Şentop başkanlığında saat 12.00’de başladı. Görüşmeler başlamadan önce HDP eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin yanına giderek, tokalaştı ve geçmiş olsun diledi.

Tarafsız Haber Ajansı’ndan Mehtap Gökdemir’in haberine göre, Genel Kurul’a ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Bahçeli olurken, HDP grubu Genel Kurul Salonu’na birlikte girdi. HDP Eş Genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli toplantı başlamadan Bahçeli’nin yanına giderek tokalaştı ve geçmiş olsun dedi.

HDP grubunun yanı sıra AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, AKP yetkilileri ve CHP başkanvekilleri de Bahçeli’nin yanına giderek tokalaştı. Binali Yıldırım ayrıca Pervin Buldan ve Sezai Temelli ile tokalaştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise Genel Kurul Salonu’na görüşmeler başladıktan sonra girdi.

BAKANLARIN OLDUĞU LOCA BOŞ KALDI

Bütçenin ilk gününde bakanlara ayrılan yerin boş olması da dikkat çekti.

2020 Bütçe sunuş konuşmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptı. Oktay, konuşmasında “Sizleri, Sayın Cumhurbaşkanımız ve şahsım adına sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Ekonomimizin küresel büyüme ve ticarete bağlı dış talepteki toparlanma beklentisi ile genişletici para politikalarından olumlu etkilenmesi beklenmektedir. Diğer taraftan, küresel finans piyasalarında ortaya çıkabilecek dalgalanmalar ve petrol fiyatlarında meydana gelebilecek yukarı yönlü hareketler, Türkiye ekonomisinde cari işlemler dengesi ve enflasyon üzerinde risk oluşturabilecektir” dedi.

CHP’DE KILIÇDAROĞLU, HDP’DE EŞ GENEL BAŞKANLAR KONUŞACAK

İYİ Parti grubu adına grup başkanvekili Lütfü Türkkan ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, MHP grubu adına grup başkanvekilleri Erkan Akçay ve Muhammed Levent Bülbül, HDP grubu adına eş genel başkanlar Pervin Buldan ve Sezai Temelli, CHP grubu adına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti grubu adına İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli ve Mersin Milletvekil Lütfi Elvan konuşacak.

MECLİS’E ZİYARETÇİ YASAĞI

TBMM Genel Kurulu’nda 2020 bütçe görüşmeleri 20 Aralık Cuma günü tamamlanacak. 9-20 Aralık tarihleri arasında resmi tatil günleri de dahil olmak üzere her gün için çalışma kararı alındı.
Bütçe görüşmeleri süresince, milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin olarak katılabilmeleri için TBMM’ye görevliler dışında ziyaretçi alınmayacak.