Pervin Buldan: Üçüncü yola bir gün herkes muhtaç olacaktır

Yayın tarihi: 13 Şubat 2022 Pazar 4:56 pm - Güncelleme: 13 Şubat 2022 Pazar 4:56 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin İzmir İl Örgütü’nün kongresinde konuştu. Buldan, “Yolumuz üçüncü yoldur” ifadelerini kullandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’nün 4’üncü olağan kongresi İzmir Fuarı’nda bulunan Celal Atik Spor Salonu’nda yapıldı. “Umut ve cesaretle faşizme karşı örgütleniyor, özgürlüğe yürüyoruz” sloganıyla gerçekleştirilen kongreye, Ege Bölgesi illerinden yoğun katılım oldu. HDP milletvekilleri ile HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da kongreye katılarak, konuşma yaptı.

“DENİZ POYRAZ’IN YOLDAŞLARININ KONGRESİDİR”

Kongrede HDP İzmir İl Binası’na düzenlenen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz anıldı. Kongrede ilk olarak HDP İl Eş Başkanları Besriye Tekgür ve Kadir Baydur konuştu. Tekgür, “Bugün burada yeni bir yönetimi seçerken, geçmişimizi değerlendirip geleceğimizi nasıl öreceğimizi göreceğiz” dedi. Tekgür, Aysel Tuğluk başta olmak üzere tüm hasta tutuklular ile hapisteki HDP milletvekilleri ve Selahattin Demirtaş’a selam gönderdi. “HDP bu ülkede ötekileştirilenlerin sesidir, sözüdür. Tüm halklardır. HDP doğayı ve canlıların yaşam hakkını savunanlardır. Kadın mücadelesidir” diyen Tekgür, görevi mücadeleyi daha ileriye taşıyacak olan arkadaşlarına bıraktıklarını söyledi.

“YAPILAN ZAMLAR SOYGUNDUR”

Konuşmasında ekonomik krize de dikkat çeken Pervin Buldan, “84 milyon insanın özellikle AKP-MHP iktidarının yarattığı kara bir kışı geçirdiğini hepimiz görüyoruz. Halkın cebini, sofrasını, çarşısını, pazarını tam bir yangın yerine çeviren bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidar toplumun üzerine çöken siyasi bir afettir. AKP- MHP iktidarını bu ülkeden göndermek bizim boynumuzun borcudur. Bugün tarihin en yüksek elektrik zamlarıyla Türkiye’yi karanlığın içerisine sürüklediler. Türkiye bütün tarihi boyunca en büyük yoksulluk ve yolsuzluklarla karşı karşıya kaldığı bir dönemi yaşıyor. Yapılan zamlar açıkça bir soygundur. Evlere gelen yüksek faturalar haraç ve soygun faturasıdır. Tüm halk bunun bilincindedir. Bunlar için varsa yoksa saraydır, beşli çetedir, kendi yandaşlarıdır. Halk bunların umurunda değil. Bütün bunlar için milyonlarca genci işsiz bırakan bir anlayışla karşı karşıyayız. Kendilerine başka ülkelerde yaşam bulmak için ülkemizi terk ediyorlar. Bu ülkeyi bu hale getiren AKP- MHP iktidarının bütün bunları yapması kendi koltuklarını sağlama almak içindir. İktidara gelebilmek için seçtikleri bir yoldur. Biz bu yola izin vermeyeceğiz. Onları iktidardan biz düşüreceğiz” dedi.

“TÜRKİYE HALKLARI AKP-MHP İKTİDARINA MECBUR DA DEĞİL, MAHKUM DA DEĞİL”

Buldan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Zannedersiniz ki muhalefette olan onlar, iktidarda olan başkaları. Kaynaklar Türkiye halklarına harcanmadığı için faturası şimdi zamlarla birlikte Türkiye halklarına geri dönüyor. Türkiye halkları AKP-MHP’ye mecbur da değil mahkum da değil. Bugüne kadar hiçbir sorunu çözmeyen bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu ülkede Kürt sorunu var. Alevi sorunu, kadın sorunu, açlık sorunu var. Tüm bu sorunlar orta yerde dururken biz bu sorunları çözdük diyen zihniyetin yalanlarını dinleyecek tek bir insan yok. Çünkü ortada duran onlarca sorun var. Bu sorunlar çözülmeden Türkiye krizlerden kurtulamaz, bunu çok iyi biliyoruz.

“YOLUMUZ ÜÇÜNCÜ YOLDUR”

“Halkın iradesini tanımayan, belediyelere kayyum atayan, insanların özgürce oy kullanmalarını engelleyen bir iktidar var. Şimdi sandıklar kurulsun, o elimizden aldığınız belediyelerin hepsini tek tek sizden almazsak namerdiz. İnsanları evlerine hapsetmeye çalışan, emeğini sömüren bir iktidar var karşımızda. Bunların karşısında onları yenebilecek güçlü bir muhalefete de ihtiyaç var. Dün 6 siyasi partinin genel başkanları bir araya geldiler. Bu toplantıdan sonra sosyal medyada kıyamet koptu. Niye HDP yok diye soranlar oldu. Bizi tanımayanları biz hiç tanımıyoruz, bu da böyle bilinsin. Bizi yok sayanları yeri geldiğinde biz de yok saymayı iyi biliriz. Biz kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Yolumuz üçüncü yoldur. Bu üçüncü yola bir gün herkes muhtaç olacaktır. Elbette ki biz demokratik bir muhalefeti, mücadele ortaklığını büyütmeye kararlıyız. Demokrasi ittifakı dediğimiz bu yol, bir mücadele ortaklığıdır. Bu güç birliği hem tarihsel hem de toplumsal ihtiyaçtır. Bu umudu yeniden inşa ediyoruz. Türkiye’nin bu çoklu krizden çıkış yolu, en güçlü demokrasi ittifakında buluşmaktır. Bütün bu birlikteliklerin sonunda Türkiye’nin bir barış, huzur ortamına ulaşabileceği yarınları hep birlikte getirebileceğimize söz veriyoruz. Yeter ki kararlı ve cesaretli olalım. Umut HDP’dir. Umut tüm Türkiye halklarındadır.”