Pervin Buldan’dan Kılıçdaroğlu’na sert tepki: Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu?

Yayın tarihi: 5 Kasım 2019 Salı 2:09 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2019 Salı 3:03 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına tepki göstererek, “Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Resme baktım. Afrin’e İdlib’e çok iyi hizmetler gidiyor’ demiş. Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu? ÖSO denen tecavüz ordusunun Afrin’de yaptığı talanın resmini de gördünüz mü acaba Kürt halkı yaşadığı topraklardan sürüldü. Bu resmi gördünüz mü?” dedi. Kılıçdaroğlu geçtiğimiz günlerde tezkereye evet demesinin gerekçesini, “Orada Suriye halkına olağanüstü güzel hizmetler götürüyorlar. Fotoğraflarını gördüm, bana bilgi verildi” sözleriyle açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu tezkereye neden ‘evet’ dediğini açıkladı

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisin grup toplantısında konuştu. Buldan, “HDP dimdik ayakta kalmaya ve kesintisiz mücadele etmeye devam edecektir. HDP bir mücadele deryasıdır. HDP demokratik siyasal mücadelesiyle bu topraklarda yaşayan tüm halkların, kimlik ve inançların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin umudu ve cesaret kaynağıdır!” ifadelerini kullandı.

Buldan’ın konuşmalarından satır başları:

Kılıçdaroğlu’na tepki

Sayın Kılıçdaroğlu, “Resme baktım. Afrin’e İdlib’e çok iyi hizmetler gidiyor” demiş. Hangi resme baktınız Sayın Kılıçdaroğlu? ÖSO denen tecavüz ordusunun Afrin’de yaptığı talanın resmini de gördünüz mü acaba Kürt halkı yaşadığı topraklardan sürüldü. Bu resmi gördünüz mü?

Tekçiliğin ve retçiliğin ipine sarılanlar, teker teker gidecekler. Ama bizler, Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Alevisiyle, Süryanisiyle, Ermenisiyle, Çerkeziyle tüm Türkiye halkları, bu topraklarda bir arada olacağız, ortak geleceği ve demokratik cumhuriyeti kuracağız.

“Kürt halkına rağmen hiçbir denge ve denklem kurulamaz! Kurulamayacaktır!”

Buradan altını çizerek vurgulamak istiyorum: Kürtlerin iradesini dikkate almayan hiçbir politikanın günümüz dünyasında herhangi bir başarı şansı yoktur. Kürt halkı dışlanarak, Kürt halkına rağmen hiçbir denge ve denklem kurulamaz! Kurulamayacaktır!

ÖSO yetmedi, Milli Ordu yetmedi. Herhalde şimdi de müteahhit ordusu kurup Suriye’ye yollayacaklar, mülteciler üzerinden ticaret yapmaya çalışıyorlar. Bunun adı resmen insan ticaretidir!

Kuzey Suriye’ye mülteci şehri kuracaklarmış: O topraklar TÜRGEV’in midir? Bilal’in toprağı mıdır? Kimi kimin toprağından çıkartıyorsunuz. Haddinizi bileceksiniz! O topraklardan çıkacaksınız sahiplerine bırakacaksınız.

“Kayyım gaspıyla halkın seçme, seçilme ve yönetme hakkı ortadan kaldırılmıştır”

Saray’daki Baş kayyımın hedefi seçimle kazanamadığı her yeri kayyımla ele geçirip Saray’a bağlamaktır. Bunu görmemek, anlayamamak tam bir siyasi körlüktür. Bu uyarımıza da yapmak istiyoruz

31 Mart seçimlerinde halkımızın iradesiyle seçilen 15 belediyemiz gasp edildi. Kayyım gaspıyla halkın seçme, seçilme ve yönetme hakkı ortadan kaldırılmıştır. “Kürtler seçemez, seçilemez, seçse bile yönetemez, yönettirmeyiz” denilmektedir. Kayyımların anlamı budur.

Halkımız 4 Kasım darbesine yanıtını 16 Nisan’da, 24 Haziran’da, 31 Mart’ta ve 23 Haziran’da sandıklarda en güçlü şekilde verdi. Vermeye devam edecektir. Onların Kasım darbeleri varsa halklarımızın Haziran direnişleri var! HDP zindanlara sığmaz! Bu halk zindanlara sığmaz!

4 Kasım darbesini yapanların hedefi HDP’yi ve demokratik siyaseti bitirmek, halkların demokrasi ve özgürlük umutlarını tüketmekti. Demokratik kazanımları, kadın mücadelesini bitirmekti. Bitiremediler, bitiremeyecekler!

HDP dimdik ayakta kalmaya ve kesintisiz mücadele etmeye devam edecektir. HDP bir mücadele deryasıdır. HDP demokratik siyasal mücadelesiyle bu topraklarda yaşayan tüm halkların, kimlik ve inançların, ezilenlerin, kadınların, gençlerin umudu ve cesaret kaynağıdır!