Pervin Buldan, İmamoğlu’nun daveti üzerine açılışa katıldı

Yayın tarihi: 8 Mart 2021 Pazartesi 1:18 pm - Güncelleme: 8 Mart 2021 Pazartesi 1:21 pm

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşinin daveti üzerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı açılışına katıldı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’nun daveti üzerine Büyükçekmece ilçesinde kurulan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı’nın açılışına katıldı. Açılışta Buldan’a HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Dilşat Canbaz Kaya ile partili kadınlar eşlik etti. Öte yandan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancığlu ve çok sayıda CHP üyesi kadın da açılışta yer aldı.

EKREM İMAMOĞLU: CESUR ADIMLAR KUTUPLAŞMANIN BİTMESİNE VESİLE OLUR

Açılışta konuşan İmamoğlu, sivil toplum örgütleri ve kadın kurumlarının da çalışmalarında kendilerine destek olmasını isteyerek, şu ifadeleri kullandı: “Çok güçlü adımlar atıyoruz. Burada eşimin baştan beri heyecanla anlattığı güzel bir adımı hep birlikte atıyoruz. Bunun içinde çok güzel duygular var. Öncelikle kurumda çalışan 15 bin kadının adına fidan dikimi var. Ama onun dışında Türkiye’de kadın yönetici olarak kim var ise siyasi parti genel başkanlarından siyasi temsilcilere, belediye başkanlarına değin her kesin adına bir fidan dikiyoruz. Bu topraklara bu yakışır. Bu fidanlar boy verdiğinde ve yeşil bir ortam yarattığında hepimizin o güzel emeğinin karşılığını görmüş olacağız. İçinde barış var, sevgi var, huzur var. İçini bu duygularla doldurmak istiyoruz. Dönem dönem memleketin en zor anlarında bizlerin doğru ve cesur adımlar atması, kutuplaştırmayı bitiren, kucaklaştıran adımlar atması memleketin bu zor koşulları aşmasına vesile olur. Ben bu adımları atmakta sorumlu ve yükümlü bir kişim ve bu adımları atmakta sonuna kadar kararlıyım.”

DİLEK İMAMOĞLU’NDAN ‘İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’ VURGUSU

Ekrem İmamoğlu’nun ardından söz alan Dilek İmamoğlu, İstanbul Sözleşmesi’nin önemine değinerek, bunun kadınlar için büyük kazanım olduğunu belirtti. Kutuplaşmanın olmadığı bir kurumsal yapının ancak tüm kurum ve mekanizmaların birlikte hareket etmesiyle mümkün olduğunu dile getiren Dilek İmamoğlu, şöyle devam etti: “Hiç kuşku yok ki bu bütünsel mücadelenin en önemli ayaklarını hukuk sistemi ve yasalar oluşturuyor. Bu açıdan kadın cinayetlerini, aile içi şiddetin sonlandırılması ve kadının toplumsal konumunun güçlendirilmesi için tüm kamu kurum ve kuruluşlarına tek tek ve birlikte çalışma yükümlülüğü getiren İstanbul Sözleşmesi çok değerli bir çerçeve çiziyor bize. İstanbul Sözleşmesi’nin çizdiği çerçevenin kağıt üstünde kalmaması, hayata geçirilmesi gerekiyor. Son bir iki günde tanık olduğumuz kadına yönelik insanlık dışı şiddetin de artık daha fazla zamanımız olmadığının göstergesidir. Kadın çalışmalarını güçlendirerek, bunları aşmamız gerekiyor.”

Konuşmaların ardından kadınlar kendi isimleriyle ağaç dikti. (MA)

TIKLAYIN | Akşener: İmamoğlu’nun tweet’ini arkadaşlarımız beğenmedi, haklıdırlar