Perkotek parmak izi kapı kilidi

Yayın tarihi: 2 Eylül 2021 Perşembe 12:59 pm - Güncelleme: 2 Eylül 2021 Perşembe 12:59 pm

Parmak izi kapı kilidi, anahtar kullanmadan parmak iziniz ile açılıyor. Özelliklerinden bir diğeri de, bir tek dokunuşla otomatik olarak kilitlenip açılabiliyor. Bu sistemlerin üzerinde alarmı mevcut ve bu kapı uzaktan kumanda ile de kontrol edilebiliyor ve istendiğinde uzaktan erişim ile kilitlenip açılabiliyor.

Gelişen teknoloji sayesinde artık eskisi gibi anahtar ile kilitleme manuel olarak kapı açma sistemi geride kaldı. Bu sistemi karşılayan Parmak izi kapı kilidi modülü geliştirilerek daha hızlı geçiş ve güvenlik açığınızı kapatmanızı sağlamaktadır.

Parmak izi kapı kilidi sayesinde ofis, iş yerleri veya oteller gibi birçok alanlarda güvenlik açığını önlemek için kullanılmaktadır. Parmak izi kapı kilidi çelik kapılara, ahşap kapılara montajı yapılabilmektedir. Parmak izi kapı kilidi içerisinde bulunan mekanizması sayesinde kolayca kapılar kilitlenip açılarak seri geçiş sağlanmaktadır.

Parmak izi kapı kilidi birçok modelleri mevcuttur bazı modellerinde uzaktan kumanda ile de kapıyı açma işlemi yapılabilmektedir. Gelişen teknolojiler sayesinde daha güvenli sistemler yapılarak, parmak izi kapı kilidi ile güvenlik açığını sıfıra kadar düşürmek hedeflenmiş ve başarılmıştır.

Parmak izi kapı kilitleri dekoratif görünüme sahip olup her ortam uygundur. Üç ayrı açma fonksiyonu ile parmak izi, şifre sistemi ve mekanik kilit sistemine sahiptir. Kolay montajlanabilir ayrıca elektrik bağlantısına gerek kalmadan pil ile çalışmaktadır. Paslanmaz malzemeden üretilmiştir. Tüm kritik aksamları iç kısımda korumalı olarak bulunmaktadır. İstenildiğinde serbest konum ile de çalıştırılabilmektedir. Ayrıca kol yukarı doğru kaldırıldığında üç tane çelik silindir ile kilitleme yapmaktadır.

Parmak izli kapı kilidi programı, giriş ve çıkış alanlarında bulunan parmak izi cihazına okutulan parmağın bilgisini alarak kontrol eder. Eğer parmak iziniz tanımlı ise bu bilgi cihaza iletilir ve kapılarınızda kullanılan kilide tetik verilerek kapılarınızın açılması sağlanır.

Parmak izli kapı kilidi sistemlerinin en büyük avantajı ise parmak izinin her insana özel oluşu ile taklit edilemez olmasıdır. Parmak izinin taklit edilemez oluşu, parmak izli kapı kilidi sistemlerine olan ilgiyi arttırırken, güvenli ortamların da kapılarını aralıyor.

Parmak izi kapı kilidi, parmak izi ile kapı açma sistemlerinde, parmak izi okuma cihazının özelliğine göre kişinin bir veya birkaç parmağı cihaza tanıtılır. Tanımlı olan parmak, parmak izi okuyucu bölümüne okutulduğunda, cihaz röle yardımıyla, kapıda bulunan elektronik kilidin açılması için tetik göndererek kapının açılmasını sağlar.

Parmak izi kapı kilit sistemleri birçok modeli vardır. Kullanımı kolay ve rahattır. Bu tür ürünler sayesinde iş yerlerinde ofis binalarında vb. alanlarda çok sık olarak kullanılmaktadır. Parmak izi kapı kilitleri aynı zamanda kart ve şifre ile de işlem yapılabilmektedir. Güvenirlilik açısından parmak izi tanımlama yapılarak kayıtlı olan parmak dışında kapıyı açmamaktadır ve güvenlik açığını gidermektedir. En çok kullanılan özelliği parmak izi okumadır tabi ki cihaz aynı zamanda kart ve şifre de okuyabildiği için bu özellikleri de kullanabilirsiniz. Parmak izi okutma konusunda kullanan kişilerin en çok sorduğu sorulardan biriside cihazın parmak izini kaydetme yöntemidir. Parmak izi cihazlarımız parmak izinin fotoğraflarını kaydetmez. Parmak izindeki girinti ve çıkıntılara göre 010101 özel bir şifreleme metodu oluşturur. Bu şifreler cihaz içerisinde saklanır. Böylece üreticiler dahil hiç kimse kişilerin herhangi bir parmak izi bilgisine ulaşamaz.

Parmak izi kapı kilidi, parmak izi kaydı tanımlama kart tanımlama ve şifre tanımlama özelliklerini kullanarak basit şekilde tanımlama yapılabilmektedir. Herkesin parmak izi algoritma izi farklı olduğu için güvenirlik olarak parmak izi kullanılması daha avantajlıdır. Çünkü cihaz da kart ve şifre özelliği biliniyorsa başka biri de kullanabilir ama parmak izi bunu engellemektedir. Parmak izi kaydı cihaz mekanizması sayesinde tetik vererek kapıyı açmamızı sağlamaktadır. Parmak izi kaydı cihazı elektrik hattı ile değil içerisine pil takılarak çalışmasını sağlamaktadır. Parmak izi kilit sistemi montajlanma yapılırken kilit mekanizma kısmını, takılacak yerin ölçüsü alınarak vidalar ile tutturularak montajlanır.

Parmak izi okuma sistemleri son zamanlarda X RAY cihazlarında da sıklıkla kullanılır olmuştur. XRAY cihazının geçiş taramalarını kontrol edecek güvenlik görevlisi mesaisine başladığında parmak izini x ray cihazı üzerindeki parmak izi okuyucuya okutur ve göreve başlar. Sistem tüm bagaj taramalarının görüntülerini personelin parmak izi dosyasının altına kaydeder. Güvenlik görevlisi art niyetli olarak tehlikeli yada yasak bir maddenin xray cihazından geçmesine göz yumması durumunda bu kayıtlar geriye yönelik incelenerek tespiti yapılır. Kişi parmak izini bastığı için tarama kayıtlarının kendi kontrolünde yapıldığını zaten biyometrik olarak kabul etmiş olur.

Parmak izi kilidi daha önce yok iken elektrik ile ve harici olarak kendi başına tetik verme özelliğine sahip ürünler oldukça azdı. Ama şimdi gelişen teknoloji dünyasında daha hızlı daha güvenilir sistemlerin başında parmak izi kapı kilidi gelmektedir. Parmak izi kaydı dışında üründe şifreleme ve dokunmatik ekran içerisinde alana sahip olup kapıyı uzaktan kumanda sistemi ile açmamızı sağlamaktadır. Montajı oldukça basit olduğu gibi kullanımı ise daha da basittir.

Parmak izi kilit sistem almak ile geç kalmayın. Türkiye’nin tek distribütörü olarak Perkotek firmamızda modellerimiz bulunmaktadır. İlgilendiğiniz PERKOTEK ürünleri için perkotek.com sitesini ziyaret edebilir yahut 0850 811 80 00 numaralı hattımızı arayarak gerekli bilgi ve fiyat teklifinizi alabilirsiniz.