Perinçek uzun süre sonra Rusya konusunda Erdoğan ile ters düştü

Yayın tarihi: 22 Şubat 2022 Salı 3:20 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 3:20 pm

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ters düştü. Perinçek, Türkiye’nin de Rusya gibi Donetsk ve Lugansk’ı tanıması gerektiğini savundu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya’nın dün Ukrayna’nın doğusunda bağımsızlıklarını tanıdığı Donetsk ve Lugansk’ın Türkiye tarafından da tanınması gerektiğini savundu. Sputnik’e konuşan Perinçek, “Donetsk ve Lugansk’ta iki cumhuriyetin bağımsızlığının ilanı Türkiye’nin güvenliğine hizmet etmektedir çünkü Atlantik sisteminin doğuya doğru genişlemesine ve ABD’nin Türkiye üzerindeki tehditlerine ağır darbeler indirmektedir. Dolayısıyla Türkiye hükümeti bu süreçte tarafsız kalamaz ve kendisine yönelik tehdide karşı konumlanması tarihi önemdedir” dedi.

ERDOĞAN İLE TERS DÜŞTÜ

Perinçek, “Dolayısıyla ABD’nin doğuya doğru genişleme girişimlerine darbe indiren Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin kuruluşunun tanınması Türkiye açısından son derece yerindedir” ifadelerini kullandı. Erdoğan, “Rusya’nın kararı kabul edilemez” demişti.

Erdoğan: Rusya’nın kararı kabul edilemez