Doğu Perinçek, Mustafa Kemal ile Taliban’ı bir tuttu

Yayın tarihi: 18 Ağustos 2021 Çarşamba 9:21 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2022 Salı 10:17 am

Vatan Partisi (VP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da katıldığı programda Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesini değerlendirdi. Perinçek, Taliban ile Mustafa Kemal Atatürk’ü kıyaslayarak “Afganistan’dan Mustafa Kemal çıkmadı da Taliban çıktı” dedi.

Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da yayınlanan ‘Çıkış Yolu’ isimli programda Afganistan’daki güncel durumu değerlendirdi. Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan’ın “Taliban’ın Amerika ile bir anlaşması var mı?” sorusuna yanıt verdi. Taliban’ın Amerikan emperyalizmini yendiğini iddia eden Perinçek, bu soruya şu değerlendirmeyi yaptı:

“Silahla Amerika’yı kovdular ne anlaşması? 20 yıldır Amerika orada direniyor bu savaş dün başlamadı. Afganistan’daki kurtuluş savaşına kimin önderlik edeceğini Afgan milleti tayin eder. Nasıl Mustafa Kemal önderliğinde biz Kurtuluş Savaşı’mızı verdik. Her millet kendi boyuna posuna tarihsel birikimine sosyal ekonomik ilişkilerine göre kendi önderliğini çıkarır. Afgan milleti Taliban önderliğinde bu savaşı verdi. Amerikan emperyalizmini Taliban yendi. Taliban, aynı Mustafa Kemal Paşa’nın Türkiye’de yaptığı gibi Afganistan’ın kurtuluş savaşını başardı. Afganistan’dan Mustafa Kemal çıkmadı da Taliban çıktı”

Vatan Partisi’nin yayın organı olarak bilinen Aydınlık gazetesi de haberi manşetine “Doğu Perinçek: Taliban, Afganistan’ın kurtuluş savaşını başardı” başlığıyla taşıdı.

Erdoğan’ın ardından Perinçek de IBAN paylaştı

Ilımlı gözükme çabaları iki gün sürdü: Taliban burka giymeyen kadını infaz etti