Perinçek: Geri adım yok, Erdoğan’a geri adım attırma tuzağı var

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 12:18 am - Güncelleme: 14 Mart 2022 Pazartesi 3:53 pm

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, tutuklu iş insanı Osman Kavala’nın serbest bırakılması yönünde çağrı yapan 10 büyükelçinin açıklamasını ‘geri adım’ olarak nitelendirmedi. Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a geri adım attırma tuzağı var” dedi.

ABD’nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerin Ankara büyükelçilikleri, yaptıkları “Viyana Sözleşmesi’nin 41. maddesine riayet edeceğiz” açıklaması üzerine duyurması üzerine AKP’li siyasetçiler bu tavrı ‘geri adım’ olarak nitelendirdi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de Osman Kavala çağrısıyla başlayan ‘İstenmeyen kişi’ krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Perinçek yaptığı açıklamada büyükelçilerin tavrının geri adım olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi.

“BİZ TÜRKİYE’NİN İÇ İŞLERİNE KARIŞMAYACAĞIZ DİYE BİR ŞEY YOK”

“Burada geri adım yok. Bu neye benziyor, bakın bir adam cinayet işlemiş cinayet işledikten sonra Türk ceza kanununa göre cinayet işlemek hukuka aykırıdır. Ama ben cinayet işledim, yanlış yaptım, hatamı düzeltiyorum. Türkiye Cumhuriyeti devletinden, Türk milletinden özür diliyorum bir daha biz Türkiye’nin iç işlerine karışmayacağız diye bir şey yok.

“GERİ ADIMDA NE VAR BİLİYOR MUSUNUZ?”

Geri adım falan yok. Viyana Sözleşmesi’ne gönderme yapılmış. Kendilerinin Viyana Sözleşmesi’ni ihlal ettiklerine dair bir ifade yok. Burada bir tuzak var. Kendileri geri adım atmıyor ama sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’a geri adım attırıyorlar. Geri adımın arkasında uçurum var. Bu son karardan sonra geri dönülmeyecek bir tavra girmiştir Türkiye Cumhuriyeti devleti. Geri dönülürse Erdoğan açısından da ABD’nin kaos planına karşı zayıf tavır almak anlamına gelecektir. Geri adım ‘Türkiye’nin içişlerine karıştık, yanlış yaptık’ dediklerinde olur. Bunlar örgütlü. Bunlar devlet değil, başlarında ABD var.”

Kavala’nın serbest bırakılması çağrısına bakanlardan tepki yağdı; büyükelçiler Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı!

Üç ülkeden daha ‘büyükelçi’ açıklaması geldi

Osman Kavala: Büyükelçiler AİHM vurgusu yaptı, ama farklı bir yola gidildi

AKP’li vatandaş: Doların yükselmesinin sebebi Osman Kavala