Pentagon’un 2017 yılından beri UFO’ları incelemekte olduğu ortaya çıktı

Yayın tarihi: 20 Mayıs 2022 Cuma 8:00 am - Güncelleme: 19 Mayıs 2022 Perşembe 12:59 pm

UFO fenomeni, yıllardır zaman zaman gündeme geliyor ve özellikle internet dünyasında pek çok komplo teorisine konu oluyor. Ancak son yıllarda UFO’lara dair tartışmalar ve araştırmalar internet dünyasının ve komplo teorilerinin ötesine geçmiş durumda.

Çünkü son yıllarda resmi kurumlar da tanımlanmayan uçan objeler hakkında resmi açıklamalar yapmaya başladı. Hatırlayacağınız gibi kısa süre önce resmi kaynaklar tarafından UFO videoları yayınlanmış, Amerikan askeri gemilerinin radarına takılan bu uçan objelerin ne olduğunun tespit edilemediği açıklanmıştı.

ufo

Benzer bir açıklama bu kez de Pentagon’dan geldi. Amerikan Savunma Bakanlığı Pentagon UFO olaylarını araştırdığını açıkladı.

 

Pentagon’un UFO olaylarını araştırdığı bilgisi Amerikan Kongresi’ndeki resmi bir soruşturma sırasında ortaya çıktı. Kongre tarafından görevlendirilen araştırma komitesi tarafından yürütülen soruşturmada tanık olarak kürsüye çağrılan Pentagon yetkilileri, Pentagon’un bir süredir UFO’ları araştırdığını doğruladı.

Amerikan hükümeti daha Project Blue Book adlı proje kapsamında UFO’ları araştırmıştı. Ancak Project Blue Book projesine 50 yıl önce son verildi. O günden beri UFO’lar konusunda resmi bir araştırma yoktu. Daha doğrusu olmadığı sanılıyordu. Bu hafta Kongre tarafından aydınlatılan bilgiler, AOIMSG adlı yeni bir Pentagon projesinin 2017 yılından beri tanımlanmayan uçan objeleri yani UFO’ları araştırdığını gösterdi.

Ford sürücüsüz otomobiller iki şehirde trafiğe çıktı