Pentagon Sözcüsü: Harekete geçip güvenlik önlemleri almamak sorumsuzluk olurdu

Yayın tarihi: 27 Ağustos 2021 Cuma 6:22 pm - Güncelleme: 27 Ağustos 2021 Cuma 8:33 pm

Afganistan’ın başkenti Kabil’de yaşanan patlamaların ardından çeşitli yetkililerden açıklamalar gelmeye devam ediyor. Pentagon Sözcüsü John Kirby, 31 Ağustos ve sonrasındaki tarihler için sorulan tahliye sorularına “Geleceğe yönelik tahminde bulunmak zor” ifadeleriyle yanıt verdi.

Kabil’de art arda yaşanan patlamaların ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 110’a, yaralıların sayısı ise 1502ye yükseldi. Bölgedeki son durum hakkında Beyaz Saray’da bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Pentagon Sözcüsü John Kirby, “Dün başkan Biden ‘daha fazla kişiyi kurtarabileceğiz’ dedi. Bu konuda nasıl ir planlama var? Biden’ın bu sözleri ne anlama geliyor? Askerlerin bölgede kalması söz konusu mu?” sorularına şöyle yanıt verdi:

“Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Ülkeden çıkmak isteyen tahliye işlemleri devam edecek. En başından itibaren askerlerimizi korumak en büyük önceliğimizdi.

Geleceğe yönelik tahminde bulunmak zor. Hayatlar kayboldu, Afgan dostlarımız hayatını kaybetti. Kesinlikle bir yerde bir yanlış var.

Bir an önce harekete geçip bu önlemleri artırmasaydık bu sorumsuzluk olurdu”

Kabil’de peş peşe patlamalar! 110 ölü 150 yaralı