Bağdadi’ye biçilen ödülü kimin alacağı belli oldu! Tam 25 milyon dolar…

Yayın tarihi: 31 Ekim 2019 Perşembe 12:35 am - Güncelleme: 31 Ekim 2019 Perşembe 9:30 am

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, IŞİD elebaşı Ebubekir El Bağdadi’nin öldürüldüğü operasyona ilişkin görüntüleri paylaştı.  ABD’nin Bağdadi’yi bir muhbir yardımıyla öldürdüğü ve başına konan ödülün sahibinin de o kişi olabileceği ileri sürüldü. “Sünni Arap” olduğu iddia edilen muhbir operasyonun yapıldığı evin inşaatında da yer almış.

IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi’nin öldürülmesiyle sonuçlanan ABD operasyonu hakkında yeni bir iddia ortaya atıldı. Washington Post gazetesi, IŞİD lideri Bağdadi’nin yerinin “Sunni bir Arap“ tarafından ihbar edildiğini, ihbarcının ailesini öldürdükleri için örgütten nefret ettiğini yazdı.

Operasyonun yapıldığı ve Bağdadi’nin kaldığı evin inşaatında da çalışan ihbarcı 25 milyon dolarlık ödülün tamamını veya bir bölümünü alabilecek. Haberde, ABD özel tim elemanları, “Bağdadi’ye yardımcı olan hatta Suriye’deki evin inşaat çalışmalarına nezaret eden, örgüt içinden, son derece iyi yerleştirilmiş bir muhbir” sayesinde operasyonu yaptığını açıkladı.

Bir gazeteye bilgi veren yetkililere göre, muhbir, Bağdadi’nin saklandığı ev hakkında çok ayrıntılı bilgi sahibiydi, evdeki sığınakların yerlerini dahi biliyordu.

Muhbir operasyon yapıldığında bölgede olduğu ve iki gün sonra ailesiyle birlikte oradan ayrıldığı iddia edildi. Muhbirin, Bağdadi’nin kellesi için duyurulan 25 milyon dolarlık ödülün tamamını veya bir kısmını da alacağı ifade ediliyor.