Pendik’te döküm atölyesinde patlama: 1 yaralı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2020 Çarşamba 4:05 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2020 Çarşamba 4:05 pm

Pendik Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki döküm atölyesinde kimyasal madde karıştırılan kazan patladı. Patlama ile birlikte binanın duvarları yıkılırken, 1 çalışan yaralandı.

Güney Kore’deki bir şantiyede yangın: 25 işçi hayatını kaybetti

Patlama saat 14.00 sıralarında Fevzi Çakmak Mahallesi Yavuz Sokak üzerinde bulunan grafit üretimi yapılan bir atölyede meydana geldi. Çalışma yapıldığı sırada kazanda henüz bilinmeyen bir nedenle patlama oldu. Patlamanın etkisiyle binanın duvarı tamamen sokak üzerine yıkıldı ve büyük bir toz dumanı oluştu. Olayda bir çalışan yaralandı. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri yaralı çalışanı hastaneye kaldırdı. Polis ekipleri olay yerinde toplanan vatandaşları uzaklaştırdı. Sosyal mesafenin korunması için çaba gösterdi.

Patlamayı gören bir kişi, “Yaklaşık 1 saat önce şiddetli bir patlama sesi duyduk. Ben de esnafım aşağıda. Olay yerine geldiğimizde yoğun bir duman. Kimyasal yanıklar vardı orada yanmaya başladı. O arada itfaiye ekipleri geldi, polis ekipleri geldi. Çevre güvenliği aldılar sağ olsunlar. Söndürdüler ateşi müdahale ettiler. Grafit yaptıklarını biliyoruz, kimyasal. Binanın öbür tarafının tabaka şeklinde uçtuğunu gördüm ben, komple uçtu. Bir hafif yaralı varmış Allah’tan kimsede bir şey yokmuş. En büyük tesellimiz o kimseye bir şey olmaması. ” dedi.