“Pelikan medyasında” dikkat çeken “Soylu” yazısı: İddia, İftira, İtiraf!

Yayın tarihi: 27 Mayıs 2021 Perşembe 7:16 pm - Güncelleme: 27 Mayıs 2021 Perşembe 7:55 pm

“Pelikancı grubun” etkin olduğu Sabah gazetesi yazarlarından Okan Müderrisoğlu, organize suç örgütü lideri Peker’in iddialarını ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtemel hamlelerinin değerlendirildiği bir yazı kaleme aldı.

Berat Albayrak’a yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinde bugün dikkat çekici bir köşe yazısı yayımlandı.

Gazetenin yazarlarından yandaş Okan Müderrisoğlu, bugünkü “İddia, İftira, İtiraf!” başlıklı köşesinde, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarının ardından başlayan tartışmalara değindi.

Yazısında Erdoğan’ın konuyla ilgili ‘net bir çerçeve çizdiğini’ ve ‘siyaset arkadaşlarını sahiplendiğini’ kaydeden Müderrisoğlu, “Sadece keskin söylemlerle de yetinmedi. Gerek Ankara gerekse İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılıklarının harekete geçtiğini kamuoyuna hatırlattı. Hem iftiraların hem de iddiaların soruşturmasının başladığını kayda geçirdi” ifadelerini kullandı.

“UYGUN ZAMAN VE ZEMİNDE MUHTEMEL KADRO DEĞİŞİKLİĞİDİR”

Müderrisoğlu’nun “Peki bundan sonra ne yapılabilir?” sorusuna cevap verdiği bölümde şu ifadeler yer aldı;

“Birincisi, suç örgütü lideri profili malum Peker’in, Türkiye’ye iadesi için başlatılan girişimlerin sonuca ulaşması beklenebilir. Kendisi, yabancı servislerin tesirine girmediğini öne sürse de FETÖ tarzı kirli araçlara abanması, “Türkiye’ye yönelik operasyon kanaatini” pekiştirmiştir.

İkincisi, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun görevlendirilmesi ve geniş bir perspektiften inceleme yürütmesi seçeneğidir.

Üçüncüsü ise lekelenmeme hakkının baki olduğu ilkesinden hareketle, uygun zaman ve zeminde gerçekleşmesi muhtemel kadro değişikliğidir.”

KADRO DEĞİŞİKLİĞİ SOYLU MESAJI OLARAK ALGILANDI

Müderrisoğlu yazısında, Peker’in iddialarından önce Türkiye’nin gündemini meşgul eden kabine değişikliği iddialarını yeniden gündeme getirdi. “Pelikan Grubu” medyasında yer alan “Uygun zaman ve zeminde gerçekleşmesi muhtemel kadro değişikliğidir” ifadesi, Soylu’ya mesaj olarak değerlendirildi.

“BU İSMİN İFTİRALARI SAÇMA”

Öte yandan ‘Pelikancı’ grubun etkin olduğu Sabah gazetesi, Berat Albayrak ile ilişkisi iyi olmadığı bilinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Habertürk’teki açıklamalarını neredeyse görmezden gelmişti.

Soylu’nun yayında söyledikleri, 25 Mayıs tarihli Sabah gazetesinin birinci sayfasında sağ alt köşede ve oldukça küçük bir şekilde, “Bu suçlu ismin iftiraları saçma” başlığıyla yer almıştı.