‘Peker’in sitesinin kapatılmasında özel arşiv mi etkili oldu?’

Yayın tarihi: 25 Mayıs 2021 Salı 2:59 pm - Güncelleme: 25 Mayıs 2021 Salı 2:59 pm

Barış Pehlivan, Sedat Peker’in resmi internet sitesinin erişime engellenmesinin talebinin savcılık, İçişleri Bakanlığı ya da Cumhurbaşkanlığı’ndan geldiğini yazdı.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in erişime kapatılan internet sitesine ilişkin, “Talep ya savcılıktan ya İçişleri Bakanlığı’ndan ya da Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi, mahkeme de siteyi kapattı” diye yazdı.

“Kararın 5651 sayılı kanundaki ‘gecikmesinde sakınca bulunan hallerde erişimin engellenmesi’ kapsamında alındığı biliniyor. ‘Gecikmesin’ deniyor ya Sedat Peker’in sitesi tam 20 yıldır yayındaydı, tehlike yeni fark edilmiş demek ki!” diyen Pehlivan’ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Neyse, kafamda başka deli sorular var… Sedat Peker’in sitesinde yüzlerce insanla fotoğrafı ve anıları vardı. Düğünler, açılışlar, davetler, mitinglerden notlar bulunuyordu. Acaba sitenin kapatılmasında bu özel arşiv de etkileyici faktör oldu mu? Öyle ya… Aynı ‘devlet’ aklı benzer bir şeyi daha önce de yapmıştı…

Hatırlayın: 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra, yemediler içmediler FETÖ’nün yayın organlarının sitelerini kapattılar. Zaman, Taraf, STV, Bugün gibi örgütün internet sitelerinin arşivleri uçuruldu. Halbuki Türkiye yakın tarihinin en tehlikeli terör örgütünün nasıl büyüdüğü kronolojik olarak o sitelerde vardı. Tüm suç ortaklığı çıplak görülüyordu. Belgeliydi.

Normalde ibret olsun diye sanal müze gibi açık tutulması gerekirken silindi. Yani… Peker’in sitesinin kapatılmasındaki asıl motivasyon da bir şeyleri saklamak olabilir miydi?”

YAZININ TAMAMI