Peker’in işaret ettiği Salifov’un dosyasında müebbet istemi

Yayın tarihi: 17 Eylül 2021 Cuma 5:31 pm - Güncelleme: 17 Eylül 2021 Cuma 5:31 pm

“Lotu Quli” lakaplı Azeri mafya lideri Nadir Salifov’un mezarı başında Ali Haşımov’un öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Kenan Imanzade hakkında müebbet hapis cezası talep edildi. Peker de Salifov’un ölümüne dikkat çekmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede olay anlatıldı. 20 Ağustos 2020’de Antalya’da koruması tarafından öldürülen Azerbaycanlı “Lotu Quli” lakaplı mafya lideri Nadir Salifov’un Esenyurt’ta Gülvadi mezarlığında bulunan kabrini ziyarete gelen Kenan Imanzade ve Ali Haşımov arasında tartışma yaşandığı belirtildi.

Savcılıkça alınan ifadesinde Kenan Imanzade, Rusya’dan arayan bir arkadaşının Ali’nin kendisini öldürmek üzere gönderilmiş bir tetikçi olduğunu söylemesi üzerine tartıştıklarını anlattı. Şüpheli Kenan Imanzade, “Bu konuyu konuşmak için manevi ağabeyi olarak gördüğü Nadir Salifov’un mezarı başına gittik.  Ali ile tartıştık onu iterek yere düşürdüm. Daha sonra kaldırarak sarıldım. Ali’ye silahı vererek rahatlaması için havaya ateş etmesini söyledim. Ancak Ali silahı kendi kafasına dayadı. Silahı elinden almak istediğimde silah ateş aldı ben kolumdan yaralandım. Hastaneye gittiğimde Ali’nin öldüğünü duydum” dedi.

Kriminal polis, ölen Ali Haşımov’un el swaplarında atış artıklarına rastlandığını, şüphelilerde rastlanmadığını bildirdi.  İddianamede şüpheli Kenan Imanzade’nin maktulü başından vurarak öldürdüğü anlaşıldığından ‘Kasten öldürme’ ve ‘Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma’ suçlarından müebbet hapis cezası talep edildi.

PEKER ANLATMIŞTI

Suç örgütü lideri Sedat Peker, Mehmet Ağar’ın Palmali Holding’in sahibi Mübariz Mansimov’u öldürmesi için Salifov’un deportunu kaldırtıp Türkiye’ye getirttiğini iddia etmişti. Peker, “Organize Şube polisini öldüren bu adamı deportu kaldırıp Türkiye’ye getirdi derin devletimizin başı. Niçin biliyor musunuz, Mübariz Mansimov’u öldürtmesi için. Mübariz yeri geri almak için uğraşıyor ya. Allah’a şükür o kötü olay olmadı. Mübariz de dik adam, diklendi. Sonra Guli’nin kardeşi Guli’yle konuştu, şey yapıldı. Guli ne oldu biliyor musunuz? Öldü! Aradı, ben dedi, Türkiye’ye gidiyorum. Türkiye’de biraz kalıp çıkmıştı. Gitme dedim, ben orada yokum, sıkıntı yaşayabilirsin. Dedi, ben güçlüyüm, Mehmet abiyle aram çok iyi, dedi. Geldi, haftası dolmadan öldürüldü” ifadelerini kullanmıştı.

Sedat Peker’den Süleyman Soylu’ya: Sana çok güzel bir hediye hazırladım

Peker gündeme getirmişti, Esenyurt Belediye Başkanı değerlendirdi