Peker’in iddiaları sonrası Soylu’nun şirketinden açıklama

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2021 Pazar 7:22 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 Pazar 7:23 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kurucusu olduğu şirket Engin Sigorta, açıklama yaptı.

Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. Yapılan yazılı açıklamada, “Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri’nin ne Türk Hava Yolları ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir” denildi.

Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri, Peker’in iddialarına yönelik yazılı bir açıklama yayımladı. Şirket tarafından yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“MESNETSİZ OLDUĞU KADAR SEKTÖR İŞLEYİŞİNE DE AYKIRI”

“1996 yılında Gaziosmanpaşa’da kurulmuş, 25 yıldır aynı yerde ticari faaliyetlerini sürdüren, ülkemizin önde gelen sigorta şirketlerinin acenteliklerini bünyesinde barındıran ve gerek ciro gerekse personel kapasitesi bakımından sigorta acente sektöründe orta ölçekte sayılabilecek bir sigorta acentesiyiz. Kurucumuz Sayın Süleyman Soylu’nun siyasi kimliği dolayısıyla, kaynağı ve maksadı belli ancak temelsiz iddialarla siyaset gündemine çekilmeye çalışıldığımız daha önce de vaki olmuştur. Sayın Soylu’nun AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğu 2014 yılında, FETÖ kaynaklarının servis ettiği, bir muhalefet milletvekilinin de meclise soru önergesiyle getirdiği ‘THY uçaklarının sigorta işlemlerini yaptığı’ gibi mesnetsiz, mesnetsiz olduğu kadar sektör işleyişine de aykırı bir iddiaya ne yazık ki konu edilmiş, bu asılsız iddialarla ilgili gerekli açıklamayı, kamuoyu ile paylaşmıştık.”

Sedat Peker dizisinde 8. bölüm: İşte Peker’in son videosundaki iddialar

“İDDİA SAHİPLERİ İDDİASINI İSPAT İMKANINA SAHİP”

“Son günlerde yine aynı kaynaktan beslendiği ve aynı hedefe yöneldiği anlaşılan provakatif bir gündem çalışmasının öznesi haline getirilmeye çalışmakta olduğumuzu üzülerek izliyoruz. İddialara kesin ve net bir cevap olması için paylaşmak isteriz ki; Engin Sigorta ve Aracılık Hizmetleri’nin ne Türk Hava Yolları ile ne de ülkemizin büyük holdingleriyle; hiçbir ticari bağı, ilişkisi, herhangi bir sigorta ilişkisi, geçmişte olmadığı gibi bugün de söz konusu değildir. Sigortacılık tekniği gereği, yaptığımız bütün işlemler, ana şirketlerin dijital altyapıları üzerinden gerçekleşmekte olup, tüm acentelerde olduğu gibi bizim işlemlerimiz de bu sistemlerde kayıt altındadır. İddia sahipleri, gerekli başvuruları yaparak iddiasını ispat imkanına sahiptir ve bununla mükelleftir.”

THY AÇIKLAMA YAPMIŞTI

THY’ye ait uçakların Soylu’nun sigorta şirketi Engin Sigorta aracılığıyla yüksek bedellerle sigortalandığı iddiaları son günlerde gündeme gelmesi ardından THY’den geçen günlerde bir açıklama yapılmıştı. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamada, şirkete ait uçakların sigorta işlemlerinin Albatros Brokerlik üzerinden gerçekleştirildiği belirtilmişti.

İşte Peker’in “Benim adıma cihatçılara gönderdiler” dediği yardımlar

THY tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanılmıştı:

Bazı sosyal medya kanalları ve internet haber mecralarında uçaklarımıza sigorta hizmeti sağlayan şirket ile ilgili yanlış bilgiler yayıldığı görülmüştür. Dünyanın en saygın havayolu şirketlerinden biri olarak operasyonel süreçlerimizde hizmet kalitesini uluslararası ölçekte kanıtlamış, havacılık odaklı şirketler ile iş birliği gerçekleştiriyoruz. Tüm uçak gövde ve sorumluluk sigortalarımız ile ilgili de yurt dışı merkezli ve özellikle havacılık sigortaları konusunda uzmanlaşmış sayılı şirketlerden olan Albatros Brokerlik ile çalışıyoruz. Küresel havacılık endüstrisinin zor günlerinde dahi ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın dört bir yanında başarıyla dalgalandıran Türk Hava Yolları ailesi olarak, markamızın itibarına zarar vermek isteyen bu kirli niyetleri kınıyoruz. Halka açık ve denetlenen bir şirket olduğumuzu hatırlatarak her türlü kanuni hakkımızı saklı tutuyoruz.”

8 Videoda 8 kitap! Sedat Peker’in kitapları ne anlatıyor?