Peker’in iddiaları AKP içini karıştırdı: 15 milletvekili…

Yayın tarihi: 11 Haziran 2021 Cuma 12:14 pm - Güncelleme: 11 Haziran 2021 Cuma 12:14 pm

Zeynel Lüle’nin sunduğu Gerçeğin İzinde’nin bugünkü konuğu, siyasi iletişim uzmanı Dr. İbrahim Uslu oldu. Programda, Cumhur İttifakı’nın eriyen oy oranları hakkında konuşuldu. Uslu, “2018 genel seçimleri sonrasına AKP’nin oy oranında ciddi düşüş var” dedi.

Uslu sözlerine şöyle devam etti:

“1 Kasım’dan bu tarafa bir çözülme süreci var. AKP bu süreç boyunca sadece iki kere oy oranlarında artış yaşayabildi. 15 Temmuz sonrası, ‘bayrak etrafında toplanma’ meselesi yaşandı ve Erdoğan’a olan güvenilirlik o dönem arttı” dedi.

HDP’nin kapatılma meselesine de değinen Uslu şunları söyledi:

“Sayın Bahçeli bunu söylediğinde bizzat Erdoğan’ın kendisi parti kapatmalarına karşı olduğunu söylemişti ancak Bahçeli ısrarını sürdürdü. Bülent Turan, yazılı açıklama yaptı. Bu çok önemli. AKP’nin tutumunu değiştiren bu yazılı açıklamadan artık onların da HDP’nin kapatılmak istediğini anlayabiliriz. Kapatılırsa ne olur? Bu yapay bir gündem değildir, gerçekten kapatılması isteniyor. Kapatılmama oranını daha düşük görüyorum” dedi.

Bu davaların çok hızlı görüldüğünü ifade eden Uslu, kararın sonbaharda duyurulabileceğini belirtti. “Diyelim ki kapatma oldu, eğer arkasından hemen erken seçime gidilirse HDP geleneği açısında bir handikap olur. Yeni parti teşkilatı vs. için bir zamana ihtiyaçları olacak. HDP’nin kaybedilen oyların bir kısmı sandığa da gitmez” dedi.