Peker’in danışması İYİ Parti’ye kurulan kumpası itiraf etti

Yayın tarihi: 23 Kasım 2021 Salı 10:25 am - Güncelleme: 21 Ocak 2022 Cuma 12:46 pm

Gazeteci yazar Murat Ağırel, Youtube üzerinden gerçekleştirdiği canlı yayınına adı AKP muhaliflerine kurulan tuzak iddialarıyla gündeme gelen Emre Olur’u konuk etti.

İYİ Parti Sosyal Medya Direktörü Kerim Çoraklık‘ın FETÖ üyesi olmakla suçlanmasının esas hedefinin Akşener ve İYİ Parti olduğunu dile getiren Olur, bu süreçte emniyet içinden de yardım gördüklerini anlattı.

Peker: Kerim Çoraklık’a kumpas kuruldu, Çoraklık: Doğruları yanlış birinden dinliyoruz

Şu an yurtdışında olduğunu belirten ve hakkındaki suç duyuruları için tekrar takipsizlik kararı verilmeyip savcılık tarafından çağırılırsa Türkiye’ye dönerek her şeyi anlatabileceğini ifade eden Olur “Ben yargılanmak istiyorum ama benim tek bir şartım var. Bu kumpası ben tek başıma kurmadım. Bu tezgahı ben tek başıma hazırlamadım. Burada Başkomser K. var, polis memurları var. Benim tek bir şartım var. Biz hep beraber yargılanacağız.” dedi

‘KUMPAS SİBER SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBESİ’NDE PLANLANDI’

Gökçeklerin sahibi olduğu Beyaz TV’de program yaptığı döneme ilişkin sorulara da yanıt veren Olur, o dönemde yazılım, reklam ve sosyal medya alanında faaliyet yürüten bir şirket sahibi olduğunu ve Siber Suçlarla Mücadele Şubesi içinden bazı isimlerle de tanıştığını anlattı. Yine aynı dönemlerde Osman Gökçek’e yakın birkaç isimden de Beyaz TV’de program yapması için teklif geldiğini belirtti.

Olur, Kerim Çoraklık ve Gökhan Özbek’e Beyaz TV aracılığı ile yapılacak ‘kumpasın’ Siber Suçlarla Mücadele Şubesi’nde planlandığını söyledi. Olur, şubeye gerçekleştirdiği bir ziyaret esnasında kendisine bu kişilerle ilgili bir dosya verildiğini ve “FETÖ’cü olduklarına dair ikna edildiğini” öne sürdü.

Hedefte İYİ Parti’nin olduğunu söyleyen Olur, bu plandan Osman Gökçek ve kanal yöneticilerinin haberdar olduğunu iddia etti. Yayından önce ne konuşulacağını tüm kanal yöneticilerinin de bildiğini ve onay verdiğini söyleyen Olur “Ben bu iğrenç kumpasın tetikçisi oldum” dedi.

Peker’in ‘kumpas’ açıklamasının ardından Özbek de yargıya başvurdu