Peker’in bahsettiği isim “Bataklık” iddianamesinde

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2021 Salı 8:40 am - Güncelleme: 10 Ağustos 2021 Salı 7:40 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in önceki gün Burhan Kuzu ile birlikte tweetlerinde paylaştığı Orhan Üngan’ın adı, “Bataklık Operasyonu” iddianamesinde de geçiyor. İddianamede Üngan’ın, Hollanda’da bulundukları sırada uyuşturucu taciri ve suç örgütü lideri Çetin Gören ve Sait Börekçi’yi, Cengiz Akın ile tanıştırdığı yer aldı.

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonu olarak bilinen “Bataklık Operasyonu” iddianamesinde yer alan bilgilere göre, iddianamede adı geçen Orhan Üngan, Çetin Gören ve Sait Börekçi’yi Cengiz Akın ile tanıştırdı. Bu görüşmede ise Naci Şerifi Zindaşti isimli şahsın kızı Arzu Şerif Zindaşti’nin 2014 yılında İstanbul Büyükçekmece’de öldürülmesi olayı ve bu cinayet nedeniyle Hollanda’da “Reis” olarak bilinen Orhan Üngan’ın da hapse girdiği, aynı cinayetten Cengiz Akın’ın da gözaltına alındığı konuşuldu.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker, eski AKP Milletvekili Burhan Kuzu ile İran uyruklu Zindaşti hakkında iddialarda bulundu. Peker, Kuzu’nun devreye girmesiyle, Zindaşti’nin hakkında açılan bir cinayet davasında serbest bırakıldığını öne sürdü. Peker’in iddialarına göre, ‘dünyanın en büyük uyuşturucu baronlarından biri olarak bilinen’ Zindaşti, ölen kızının intikamını almak için Orhan Üngan’ın kardeşi İlhan Üngan’ı ve avukatı Kudbettin Kaya’yı öldürttü. Peker, Twitter’da “Gözaltına alınan Zindaşti, Burhan Kuzu’nun devreye girmesiyle henüz davası bile açılmamışken bir gece nöbetçi mahkemenin kararıyla ani olarak serbest bırakıldı” diye yazdı.

Kamuoyunda “Bataklık Operasyonu” olarak bilinen soruşturma kapsamında 73 zanlı hakkında hazırlanan iddianamede, örgüt yöneticiliğiyle suçlanan sanıklar Nejat Daş ve Çetin Gören için iki ayrı suçtan toplam 1482’şer yıla kadar hapis istenmişti.