Peker’in ‘Albayrak evinde kalıyor’ dediği Murat Sancak kimdir?

Yayın tarihi: 30 Mayıs 2021 Pazar 12:39 pm - Güncelleme: 30 Mayıs 2021 Pazar 12:40 pm

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker, yayınladığı son videosunda eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın iş insanı Murat Sancak’ın evinde kaldığını söyledi. Peki Murat Sancak kimdir?

Yayınladığı son videoda Suriye’ye gönderilen silah ticaretine ilişkin iddialarda bulunan Sedat Peker, görevinden Instagram hesabı üzerinden istifa eden ve o günden bu yana hiç konuşmayan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın iş insanı Murat Sancak’ın evinde kaldığını söyledi. Suriye’deki cihatçı çete El Nusra’ya yapılan silah ticaretine ilişkin önemli iddialarda bulunan Peker, ticaret sürecinde önce Cumhurbaşkanlığı’ndan Metin Kıratlı’dan onay alınmasının ardından Murat Sancak ve Ramazan Öztürk gibi isimlere “başvurulması” gerektiğini öne sürdü.

Peker, Metin Kıratlı ismine de işaret ederek şunları söyledi:

“Şimdi sizin Suriye’de ticaret yapmanız için ne yapmanız gerek biliyor musunuz? Metin Kıratlı bey var, cumhurbaşkanlığı idari işler başkanı, Külliye’ye gideceksiniz. Ama böyle bir iki kamyonluk işleri söylemiyorum, büyük, kaçak ham petrol, çay, şeker, alüminyum, bakır, ikinci el araç. Milyarlarca dolarlık para. Suriye mücadelesi için parayı kim verdi, devlet. Kim şehit oldu, millet. Şimdi orada yapılan ticareti anlatacağım.

Siz oradan onayı aldıktan sonra MT grup var, Murat Sancak, Ramazan Öztürk, tüm hiyerarşi orada. Onların onayı geçtikten sonra, El Nusra’nın iktisat sorumlusu var, Ebu Abdurrahman, Ebu Şeyma ismini de kullanıyor, şu anda da ticaret böyle yapılıyor biliyor musunuz? Ben o zaman ne dedim, bunlara silahları veriyorsunuz, bunlar Türkmenlerle savaşıyor, ya anlat abi bir bilelim. Bir bilelim bizim üstümüzden gidiyor. Ya işte yeni bir dengeler kuruluyor, dedim bana anlatacaksınız. Berat Albayrak nerede biliyor musunuz, hep arıyorsunuz, Murat Sancak’ın evi var Hadımköy, Beylikdüzü taraflarında orada kalıyor. Beraberler. Suriye’ye girilmeli mi, girilmeli, kalımalı mı, kalınmalı ama oradaki para neden hiç devlete gelmiyor, hala para gidiyor oraya. Ama orada bir ticaret var, büyük para kazanılıyor. Ham petrol, bakır, alüminyum…”

MURAT SANCAK KİMDİR?

1970 yılında Siirt Çatılı, Tillo’da doğan Murat Sancak, Adana Demirspor’un başkanlığını yapıyor.

Sancak, MT Grup Yönetim Kurulu Başkanlığı ile BMC Yönetim Kurulu Üyesi görevlerini yürütüyor.

2014-2017 yılları arasında Star Medya’nın başkanlığını yürüttü, 2018 yılında olağanüstü kongre sonucunda Adana Demirspor başkanlığına seçildi.

Murat Sancak, AKP ile çok yakın ilişkileri olan Ethem Sancak’ın da kuzeni.

Sancak’ın yönetim kurulu başkanı olduğu ve Peker’in iddialarında adı geçen MT Grup’un web sitesinde, Sancak’ın Erdoğan’a destek mesajı yer alıyor: “Ülkesini ve bayrağını seven bir Türk vatandaşı olarak, sizlerden ricam, ülkemizde barış ve istikrarın korunması, başta FETÖ terör örgütü olmak üzere, tüm terör örgütleri ile etkin mücadelenin devamı, ülkemiz ve İslam dünyası üzerindeki oyunların bozulması için bütün bunların farkında olmanız ve çevremizi bu doğrultuda bilinçlendirmeniz. En büyük arzum, yalnızca kendi oylarımızla değil, etrafımızı da aydınlatarak, Cumhurbaşkanlığında Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nın oluşturacağı meclisi, kısacası devletimizin geleceğini hep beraber desteklememizdir.”

Şirket ayrıca resmi sitesinde sağlık ve teknoloji alanında faaliyette bulunduğunu dile getiriyor.

Sedat Peker dizisinde 8. bölüm: İşte Peker’in son videosundaki iddialar

Sedat Peker’in iddiaları, Tuğrul Türkeş’in yıllar önce MİT tırları ile ilgili söylediklerini akıllara getirdi