Peker’den ‘Bazı bilgileri saklıyor’ diyen Anonymous’a yanıt

Yayın tarihi: 15 Temmuz 2021 Perşembe 3:37 pm - Güncelleme: 15 Temmuz 2021 Perşembe 3:53 pm

Sedat Peker, kendisi için “Bazı bilgileri saklıyor” diyen Anonymous’a, “Doğru söze bizim inancımızda ‘Amin’ denir. Ben bunu zaten açıkça söylemiştim, yani bu bir sır değil” yanıtını verdi.

Uluslararası hacker grubu Anonymous, suç örgütü lideri Sedat Peker’in bazı bilgileri sakladığını ve sadece tek tarafı hedef aldığını belirtti. Peker’in ‘kayıp silahlar’ iddiasına atıf Anonymous, şu ifadeleri kullandı: “Sedat Peker sadece kayıp silahlardan söz ediyorken, biz diyoruz ki Erdoğan’ın eğitim kamplarında yetiştirilen özel ordusunda sözü edilen silahlardan kat kat fazlası var. Ayrıca Sedat Peker’in bazı bilgileri sakladığını ve tek tarafa saldırdığını tekrarlamak gerekir.”

Peker, sosyal medya hesabından Anonymous’a yanıt verdi. “Doğru söze bizim inancımızda amin denir. Ben bunu zaten açıkça söylemiştim, yani bu bir sır değil. Hatta sokak jargonuyla Ben parça parça koparmayı severim demiştim” ifadelerini kullanan Peker, şunları kaydetti:

“Anonymous isimli hacker grubu Sedat Peker bazı bilgileri saklıyor diye bir açıklama yapmışlar. Doğru söze bizim inancımızda amin denir. Ben bunu zaten açıkça söylemiştim, yani bu bir sır değil. Hatta sokak jargonuyla ‘Ben parça parça koparmayı severim’ demiştim. Ancak bu hacker grubundaki arkadaşlarımıza başka bir örnekle de anlatmak isterim.

İçişleri Bakanlığı: Jandarma ve emniyetteki kayıp silah sayısı 24

“BEN ‘BİR RESİM YAPACAĞIM’ DEDİM”

Bir ressam arkadaşınız mutlaka olmuştur. Ressamlar boş tuvalin karşısına geçip yapacakları resmi önce beyinlerinde şekillendirirler. Sonrasında ise resme bir yerden başlayıp finalde resmi tamamlarlar Bu arkadaşlar lütfen yanlış anlamasınlar, ben bir resim yapacağım dedim ve her ressam kendi resmini kendi belirlediği şekilde tamamlar. Bu onun en doğal hakkıdır. Bilgi saklıyor muyum? Evet saklıyorum, ancak her bilginin paylaşılacağı bir zaman elbet ki var. Kimse kusura bakmasın, ben kimsenin işine karışmam, ancak kendi işime de kimseyi karıştırtmam.”

Peker ayrıca, akşam saatlerinde 15 Temmuz darbe girişimiyle paylaşım yapacağını da paylaştı.

KAYIP SİLAHLAR TARTIŞMASI 

Peker, 15 Temmuz sonrasında devlet envanterine kayıtlı olmayan silahların dağıtıldığını öne sürmüştü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da ismini veren ve dağıtımı koordine ettiğini iddia eden Peker “15 Temmuz’da kahramanlık rolleri oynarken TRT binası baskınına gittiğinde hepsinin elinde kalaşnikof marka silahlar olan birçok sivil şahıs vardı. Bu silahlar da devlet envanterine kayıtlı değil. Biraz önce anlattığım, dağılımı senin tarafından koordine edilen hiçbir silah da devlet envanterine kayıtlı değil” demişti.

‘Kayıp silahlar’ iddiasıyla ilgili ayrıca birçok isimden de “20 tugayı silahlandırabilecek kadar kayıp silahtan söz ediyoruz. En az 100 bin kayıp silah söz konusu” açıklaması gelmişti.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı ise, kayıp olduğu iddia edilen silahlarla ilgili şu açıklamayı yapmıştı: “20 Tugayı Donatacak Silah Kayıp” iddiasının doğru olmadığını söyleyen Çataklı, “Söz konusu dönemde İçişleri Bakanlığı bünyesinde bağlı kurumlardan Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı envanterinde bulunan silahlardan, mezkur haberlerde iddia edilen miktarlarda bir sayısal eksiklik, kesinlikle söz konusu değildir.”

15 Temmuz’da dönemin AKP İstanbul İl Başkanı olan Temurci’den ‘silahlandırma’ açıklaması: Savcılarımıza yalvarıyorum

Uğur Dündar TELE1’de açıkladı: Türkiye’nin bir numaralı milli güvenlik sorunudur!