Peker işaret etmişti, emniyet raporları metamfetamin artışını ortaya koydu

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2021 Salı 5:23 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2021 Salı 6:01 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker, metamfetamini işaret ederek “Devlet üzerine gitmeli” demişti. Emniyet raporları, Peker’in bu uyarıcı ve mültecilere yönelik tavır arasındaki ilişkisine değindiği noktayı doğruladı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde mültecilere yönelik saldırıların ardından Sedat Peker, metamfetamin isimli uyuşturucuya işaret etmişti. “Devlet üzerine gitmeli” diyerek uyaran Peker Altındağ’da yaşanan olaylara dikkat çekerek “Benim kafamda beliren tek düşünce bu uyarıcının kullanılması çoğaltılarak ülkemizde yapılmak istenen sokak hareketlerinde bu maddeleri de kullananların kullanılmak istenebileceğidir” demişti.

EMNİYET RAPORU

Oda TV’nin haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nca hazırlanan ‘2021 Türkiye Uyuşturucu Raporu’nda 2020’ye ait uyuşturucu verileri yer aldı. 8 Temmuz’da yayınlanan raporda metamfetaminlerle ilgili dikkat çeken uyarılar yer aldı.

Raporda Afganistan’dan başlayarak İran, Türkiye ve Balkan ülkeleri üzerinden Orta ve Batı Avrupa’ya ulaşan Balkan rotasının; Afganistan ve İran kaynaklı metamfetamin kaçakçılığında da kullanılmaya başlandığı belirtildi.

Yine, İran ve Afganistan’da son dönemlerde metamfetamin imalatı ve kaçakçılığındaki artışların, suç gruplarının eroin yerine metamfetamin üretimine yoğunlaştırdığının altı çizildi.

“Kristal met”, “ice” ya da “shabu” olarak da adlandırılan metamfetamin yapımında kullanılan asetik anhidrit yakalamalarında hedefin İran, Afganistan ve Kuzey Irak olduğu vurgulandı.

Emniyet, Afganistan’daki artışın bölge ülkeleri ve dünyayı tehdit ettiğini kaydetti. Şu ifadelere yer verildi:

“2014 yılından itibaren Afganistan’da görülmeye başlayan metamfetamin kaçakçılığı artışı 2019 yılında da devam etmiştir. Afganistan’daki metamfetamin imalatındaki bu artış bölge ülkeleri ve dünyanın geri kalan bölgeleri için başlıca bir sorun olarak ortaya çıkmıştır.”

 

“EN BÜYÜK TEHDİDİN BU MADDE OLACAĞI DÜŞÜNÜLMEKTEDİR”

Raporda, metamfetaminin 2019 yılında 81 ile yayıldığı vurgulanarak önümüzdeki dönemin en büyük tehdidi olacağının altı çizildi. Emniyet şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemizde ilk defa 2009 yılında İstanbul’da İran kaynaklı bir yakalamada rastlanan metamfetamin, 2019 yılına gelindiğinde 81 ilimizin tamamının sokaklarında görülmüştür. Önümüzdeki dönemin en büyük tehdidinin bu madde olacağı düşünülmektedir.”

2020 yılında metamfetamin yakalama miktarının bir önceki yıla göre dört kat artış gösterdiği belirtilen raporda “Bu yakalama Cumhuriyet tarihinde ulaşılan en yüksek miktardır” denildi.

PEKER NE DEMİŞTİ?

Peker’in 13 Ağustos’taki mesajları şöyleydi:

“Dünyada met isminde bir uyuşturucu var. Esrardan ve kokainden çok daha tehlikeli. Şu an Türkiye’nin Bursa, Isparta, Antalya, Ankara, Adana, İstanbul, İzmit ve Kayseri illerinde çok yüksek oranda tüketilmekte. Hitler’in askerlerinin dayanıklılığını artırmak için yaptırmış olduğu uyarıcıdan en az 10 kat daha güçlü bir uyarıcı. Fiyatı kokainden çok ucuz olduğu ve kafası uzun olduğu için gençler tarafından çok talep ediliyor. Bu uyuşturucunun en kötü yanı, tüm uyuşturuculardan daha zararlı olması. Birkaç seneden sonra insanın vücudunu çürütüyor.

Bu uyuşturucunun en büyük özelliği insana enerji vermesi ve merhamet duygusunu tamamen ortadan kaldırmasıdır. Dünyadaki met üretiminin yüzde 40’ı İran’daki imalathanelerde yapılıyor. Yüzde 60’ı da Tayland ve Malezya’daki imalathanelerde yapılıyor. Bizim ülkemizde tüketilen met’in tamamı İran’dan gelmektedir. Son günlerde doğruluğu yüzde yüz olan bilgilere göre fiyatı hem ucuzlamış, hem de neredeyse bir tane alana bir tane de eşantiyon veriliyor hale gelmiştir. Bunun bence hiçbir mantığı yok.

OLAYLARDAN KAÇININ

Benim kafamda beliren tek düşünce bu uyarıcının kullanılması çoğaltılarak ülkemizde yapılmak istenen sokak hareketlerinde bu maddeleri de kullananların kullanılmak istenebileceğidir. İlk okunduğunda size saçma gelebilir ancak bu çok ciddi bir durumdur. Met denen uyuşturucuyu alanlar adeta zombiye dönüşmekteler. Korku denen şey beyinlerinden çıkmakta, merhamet ise tamamen ortadan kalkmaktadır. Devlet görevlilerinin neredeyse satışı serbest olan bu uyuşturucu türünün hızlı bir şekilde üzerine gitmeleri gerekiyor. Daha önce de söylediğim gibi, halkı tahrik etmek için çok daha büyük provokasyonlar yapacaklar.

Bize düşen, mülteciler tarafından haksızlığa uğrayan kızlarımızı, gençlerimizi meşru müdafaa hakkımızı kullanarak korumaktır. Ancak yağma tarzı ya da toplumsal olaylardan da mutlaka kaçınmaktır. Kimsenin ekmeğine yağ sürmemeliyiz kardeşlerim. Akıllı olan, düşmanının planına safça davranarak asla hizmet etmez.”

Sedat Peker: 65 yaş üstü siyasilerin ‘akıl sağlıkları yerindedir raporu’ almaları gerekmez mi?

Sedat Peker’in konuyla alakalı tweet serisi şu şekilde: