Peker ile nargile içen Özışık, Veyis Ateş’e öneride bulundu: Mesleği bırak

Yayın tarihi: 16 Haziran 2021 Çarşamba 5:03 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2021 Çarşamba 5:06 pm

Suç örgütü lideri Sedat Peker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile kendisi arasında aracılık yapan ismin Hadi Özışık olduğunu söylemişti. Özışık, Habertürk programcısı Veyis Ateş’e ‘mesleği bırakma’ önerisinde bulundu.

Gazeteci Hadi Özışık’ın suç örgütü lideri Sedat Peker ile görüntülü sohbet ettiği görüntüler paylaşılmıştı. Bunun üzerine Süleyman Soylu Özışık hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Özışık, Veyis Ateş’e çağrıda bulundu.

Özışık’ın Peker ile yaptığı görüşme kaydının yayınlanmasının ardından TV100 ve HaberTürk’teki programlarına son verilmişti.  Hadi Özışık’ın ardından Mücahit Ören’e ait İhlas Gazetecilik bünyesinde yayımlanan Türkiye gazetesi, Süleyman Özışık’ın yazılarına da son vermişti.

İnternethaber Yayın Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık, ”Perde Arkası” programında, suç örgütü lideri Sedat Peker ile kara para aklama suçundan hakkında tutuklama kararı bulunan ve yurt dışına kaçan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın Habertürk TV sunucusu Veyis Ateş’e yönelik iddiaları değerlendirdi.

Hadi Özışık, firari Sezgin Baran Korkmaz’ın otelinde kalan Veyis Ateş’in sessiz kaldığına dikkat çekti. Ateş’in Habertürk yönetiminin isteğine rağmen konuşmadığını söyleyen Özışık, kendisinin de Ateş’i defalarca aradığını ifade etti. “Eğer konuşacak bir şeyim yok diyorsa da” geriye tek bir seçenek kaldığını kaydeden Özışık, Veyis Ateş’in meslektaşlarından özür dileyerek mesleği bırakması gerektiğini söyledi.

‘DEFALARCA ARADIM KONUŞMADI’

Özışık şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi gündemde kim var. Hadi Özışık ve Süleyman Özışık gitti. Sırada Veyis Ateş var değil mi? Veyis Ateş görüştüğüm bugüne kadar çok değer verdiğim bir arkadaşımdır. Kendisiyle ilgili iddialar ortaya atıldığından itibaren çıkıp konuşmasını istedim. Defalarca aradım. Konuşmadı. Habertürk yönetiminin talebine rağmen suskun kalmayı tercih etti. Saygı duydum, peki dedim, sen bilirsin dedim. Ama hala aynı görüşteyim.

Yoksa bir açığı kaydı kuydu olmadığına inanıyorsa Veyis’in çıkıp konuşması gerekiyor. Veyis konuşmadığı sürece hem kendine hem de çalıştığı kuruma yani Habertük’e zarar verecektir. Zaten Fatih Altaylı’nın son yazısından sonra bana göre konuşması şart oldu. Orta yerde bir ses kaydından bahsediliyor. Bir şantajdan bahsediliyor. 10 milyon euro iddiaları karşısında susmak çözüm değil. Veyis’in çıkıp konuşması lazım.

‘MESLEKTAŞLARINDAN ÖZÜR DİLEMEK VE BU MESLEĞE VEDA ETMEK’

Yapmazsa bu iddiaları çürütmezse suskun kalmaya devam ederse bu işin altından kalkamaz. Dahası ve en önemlisi eğer Veyis Ateş susmaya devam ederse maalesef Türkiye’de bir daha gazetecilik yapamaz. Zaten Veyis bu açıklamayı yapmazsa bugün olmazsa yarın ya Sezgin Baran Korkmaz o açıklamayı yapacak. Ya da elimde kaydın var diyen Sedat Peker o ses kaydı ya da neyse o kaydını yayınlayacak. O yüzden Veyis’e sesleniyorum. Çık konuş kardeşim. Ne olmuşsa dosdoğru anlat. Ha benim söyleyecek sözüm yok diyorsan o zaman yapacağın başka bir şey var. Onu da zaten sen biliyorsun. Meslektaşlarından özür dilemek ve bu mesleğe veda etmek.”

Fatih Altaylı’dan Veyis Ateş’e gönderme

Hadi Özışık günah çıkardı: Aracılık yapmadım