Peker gündeme getirmişti, Esenyurt Belediye Başkanı değerlendirdi

Yayın tarihi: 17 Eylül 2021 Cuma 2:25 pm - Güncelleme: 7 Temmuz 2022 Perşembe 10:36 am

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, belediyenin var olan bütçesinin 4-5 katı civarında borçla devralındığını söyledi. Bozkurt, AKP döneminden kalan borçlar için “Borç tablosu yüzünden yapmamız gereken işlemleri yapamıyoruz” dedi.

Kemal Deniz Bozkurt, TELE 1’de yayınlanan Alev Olgay’ın sunduğu Gün Ortası programının konuğu oldu. Bozkurt, suç örgütü lideri Sedat Peker’in de gündeme getirdiği Esenyurt Belediyesi’ndeki yolsuzlukları değerlendirdi. Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketi sebebiyle yardım için bölgeye giden Deniz Bozkurt, Esenyurt Belediyesi’ne gelen haciz haberini Karadeniz ziyareti sırasında aldığını söyledi.

Bozkurt, belediyedeki duruma ilişkin şu ifadeleri kullandı:

“Belediyenin 2.2 milyar civarında borcu var. Belediyeyi bütçemizin 4-5 katında bir borçla devraldık. Görevi devraldığımız günden itibaren hacizlerle uğraşıyoruz. Hesaplarımıza haciz kondu. Avukatlık, vergi maaş hesaplarımıza haciz kondu. Alacaklılar tarafından iş yapamaz hale getirilmeye çalışıldık. En son kendi oturduğum koltuğu bile paramla almak zorunda kaldım. Bozulmuş bir yapıyı düzeltmeye çalışırken çalışmamızı engelliyorlar. Geçmişten aldığımız borç tablosu yüzünden yapmamız gereken birçok işlemi yapamıyoruz. Esenyurt’un ihtiyacı olan yatırım ve hizmeti aksatıyor. Biz bunu bahane edecek durumda değiliz.

“2.2 MİLYARLIK BORÇ”

İmara yönelik çalışmalar yapılmış. Fazla konut yapılıp elde edilen yanlışlıkları düzeltmek zorunda kalıyoruz. Belediye aleyhinde açılmış 14 bin civarında dava var. 6 bin 800’ü devam ediyor. Geçmişte açılanların yüzde 70’i kaybedilmiş. Bu yönetim anlayışı yanlışları da beraberinde getirdi. Toplam borç miktarı 2.2 milyar civarında. 200 bin lira olan borç haciz için olan borç.”

Peker’in işaret ettiği Esenyurt Belediyesi’ne 11 bin dava açılmış

Sedat Peker sessizliğini bozdu