Pejmürde ne demek? Pejmürde kelimesinin TDK anlamı nedir?

Yayın tarihi: 3 Eylül 2019 Salı 9:24 pm - Güncelleme: 3 Eylül 2019 Salı 9:24 pm

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz.” dedi. Peki pejmürde ne demek, ne anlama geliyor? İşte TDK’da yer alan anlamı. Pejmürde kelimesinin TDK anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’nda pejmürde kelimesinin anlamı “Eski püskü, yırtık, dağınık, perişan.” anlamına geliyor. Pejmürde kelimesinin TDK anlamı nedir?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan İBB Başkanı İmamoğlu’na açık tehdit!

SOYLU: PEJMÜRDE EDERİZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kayyumla görevden alınan belediye başkanlarıyla ile bir araya gelmesini eleştirerek, “Buradan söylüyorum: İşini yap, başımızın üzerinde yerin var ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net” dedi.

CHP’DEN İLK YANIT

Kayyum atamalarına tepki gösterdiği için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu, “Seni pejmürde ederiz” diyerek tehdit eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya CHP’den ilk yanıt geldi.
Kişisel Twitter hesabından açıklama yapan CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “’Atanmış’ bir Bakanın, ‘seçilmiş’ bir Büyükşehir Belediye Başkanı’nı alenen tehdit etmesi hadsizliktir! Sizi milli iradeye ve halkın kararına saygıya davet ediyorum. Haddinizi bilin” dedi.

Haluk Koç: Pert olmak üzere olan pejmürde birisi söylüyor

CHP Ankara Milletvekili Haluk Koç ise Soylu’nun sözlerine ilişkin, “Pejmürde; ilginç bir kelime.. Eski, püskü, perişan demek. Söyleyen atanmış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 2 defa eze eze Belediye Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu için söylüyor. Savrulan, dönen, dün hakaret ettiğini bugün öpen, yaranmak için kıvranan, pert olmak üzere olan pejmürde birisi söylüyor!. ” ifadelerini kullandı.