Havayolu şirketlerinin 23 Haziran kararları belli olmuştu! THY’den beklenen hamle geldi

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2019 Salı 11:11 am - Güncelleme: 7 Mayıs 2019 Salı 4:23 pm

Pegasus, Atlasglobal ve Onu Air, YSK’nin İstanbul seçimlerini iptal etmesinin ardından yeni yapılacak seçimlere denk gelen uçuşlarla ilgili bilet değişikliği kararı aldı. YSK’nın İstanbul kararının ardından Türk Hava Yolları 20 – 26 Haziran tarihleri için önceden alınmış biletlerin ücretsiz şekilde değiştirilebileceğini açıkladı.

Pegasus’un Twitter hesabından yapılan açıklamada 23 Haziran’ı kapsayan bilet iptali ve iadesinin kesintisiz ve ücretsiz olarak yapılacağını duyuruldu.

Pegasus, 23 Haziran’ı kapsayan biletlerin ücretsiz ve kesintisiz şekilde iade edileceğini belirtti. Pegasus’tan yapılan açıklama şöyle:

“6 Mayıs ve öncesi satın alınan İstanbul kalkışlı ve varışlı, uçuş tarihi 23 Haziran 2019’u kapsayan biletinizlerinizde, değişiklik ve kesintisiz iade ile iptal hakkınız bulunuyor.

Bu biletinize bağlı herhangi bir tarihe ait dönüş uçuşu biletiniz bulunuyorsa, bu biletiniz için de aynı haklarınız geçerlidir. Talepleriniz için son tarih 31 Mayıs olup 0850 250 67 02 numaralı ücretsiz çağrı merkezimizi arayarak işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz”

TÜRK HAVA YOLLARI’NDAN BEKLENEN HAMLE GELDİ

YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından Türk Hava Yolları 20 – 26 Haziran tarihleri için önceden alınmış biletlerin ücretsiz şekilde değiştirilebileceğini açıkladı.

İstanbul seçimleri 23 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

THY’nin kararını Basın Müşaviri Yahya Üstün sosyal medya adresinden duyurdu.

Üstün şu ifadeleri kullandı;

Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün: 6 Mayıs tarihi ve öncesinde satın aldığınız, 20-26 Haziran 2019 tarihleri arasında gerçekleştireceğiniz İstanbul kalkışlı ve varışlı seyahatlerinizi, 15 Mayıs tarihine kadar masrafsız şekilde değiştirebilirsiniz.

Atlasglobal’in Twitter hesabından yapılan açıklamada “23 Haziran Seçimlerine uçuşları denk gelen yolcularımızın biletleri için değişiklik hakkı verilmiştir” denildi.

Onur Air’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “23 Haziran 2019 seçim gününü kapsayan tek yön veya gidiş-dönüş biletlerini 7 Mayıs 2019 tarihinden önce alan yolcularımız 1 Haziran’a kadar 0850 210 66 87 numaralı çağrı merkezimizi arayarak 15 Haziran – 15 Temmuz tarihleri arasında ücretsiz olarak değişiklik yapabilecek veya bilet ücretlerini kesintisiz iade alabilecektir” denildi.