Pegasus’un CEO’sundan ‘kara kutu’ açıklaması

Yayın tarihi: 6 Şubat 2020 Perşembe 1:27 pm - Güncelleme: 6 Şubat 2020 Perşembe 2:11 pm

Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane, 3 kişinin hayatını kaybettiği 180 kişinin yaralandığı kazaya ilişkin açıklama yaptı. Uçağın kara kutusunun incelemeye alındığını açıklayan Nane, “Bundan sonraki ana işimiz yaraları sarmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız” dedi.

Tüm açıklama sırasında hayli duygusal olduğı gözlenen Mehmet Tevfik Nane, uçakta toplam 183 kişinin olduğunu, yaralılardan 56’sının taburcu edildiğini söyledi.

Nane’nin açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

‘UÇAKTA TOPLAM 183 KİŞİ VARDI’

18.19’da kazanın meydana gelmesinden sonra 18.36’da benim başkanlığımda 18 kişilik ekip toplanmış kazayı sevk ve idareye başlamıştır. Uçakta toplam 183 kişi vardır. Maalesef 3 vefatımız oldu. 180 misafirimiz kabin çalışanlarımız dahil hastanelere sevk edildi. Gelmeden saat 13.00 itibariyle hastaneye sevk edilen çalışan ve misafirlerimizin 56 tanesi taburcu olarak evlerine gönderildi.

Pegasus hisseleri kaza sonrası sert düşüşte!

‘ŞİRKETİMİZ AB STANDARTLARI ÜZERİNDEDİR’

Şirketimizin yıllık bazda skorları AB standartları üzerindedir. Tüm pilotlarımız risk varsa pas geçmeleri için uyarılıyor. Bu uygulamalar sözde değildir. Uçaklarımız genç uçaklardır. Bakımları birebir regülasyonlarla uyum içinde takip edilir. Biliyorum aklınızda onlarca soru var. Bu tür olaylar birçok faktörün bir araya gelmesinden oluşmaktadır.

Uçağı 3 parçaya ayrılan Pegasus Havayolları’ndan ilk açıklama!

‘BURAYA GELMEK HİÇ KOLAY DEĞİL’

Buraya gelmek hiç kolay değil. Özellikle can kaybının, hasarların, yaralanmaların olduğu bir noktada çıkıp konuşmak hiç kolay değil. Ama bundan sonraki ana işimiz bu yaraları sarmak için bize düşen ne görev varsa yapmaktır.

‘KARA KUTULAR ALINDI’

Saat 13:00 itibariyle 56 yaralı taburcu edilmiştir. Biz bu süreci en etkin şekilde atlatmaya çalışıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı kara kutular alındı. Deşifreler başladı. Hep beraber raporları bekliyoruz. Tüm pilotlarımız risk almamaya teşvik edilir. Bize düşen her şeyi yapacağımızı taahhüt ederiz.

Pistten çıkan uçağın enkazı günün ilk ışıklarıyla görüntülendi

‘GİDEN CANLARI GERİ GETİRMEK MÜMKÜN DEĞİL’

Bundan sonraki ana işimiz yaraları sarmak için elimizden geleni yapıyoruz, yapacağız. Arkadaşlarımız vefat eden vatandaşlarımızın ailelerin yanında, yaralılarımızın 24 saat yanındalar. Giden canları geri getirmek mümkün değil.

‘KALANLARIN ACISINI HAFİFLETMEK ELİMİZDE’

Ekiplerimiz sürekli vefat eden yolcularımızın ailelerini, hastanedeki yaralılarımızı kontrol etmektedir ve 24 saat mantığıyla çalışmaktadır. Süreç ilerledikçe, gelen bilgiler bizlere de iletilecek ve sizlerle de resmi sitelerden paylaşılacaktır. Ben bu süreçte bize destek olan tüm kamu kuruluşlarına, kaymakamlarımıza, belediye başkanlarımıza, tüm alan yetkililerimize, ulaştırma bakanlığımıza teşekkür ediyoruz. Sizlerden de istirhamımız vardır. Bu yaraları ne kadar hızlı sararsak giden canları yerine getirmek mümkün değil ama en azından kalanların acısını hafifletmek elimizde. Biz de bu açıdan elimizden geleni yapmayı kendimize görev olarak edindik. Gelip bu acılı günümüzde mesajlarımızı iletmemize yardımcı olduğunuz için ben şahsım ve şirketim adına çok teşekkür ederim.