Pegasus casus yazılımı istifalara neden oldu

Yayın tarihi: 28 Ocak 2022 Cuma 11:00 am - Güncelleme: 28 Ocak 2022 Cuma 10:57 am

Pegasus casus yazılımı son zamanların en fazla tartışılan konuları içerisinde yer alıyor. İsrail’de geliştirilen bu yazılım tüm dünyada büyük bir infial yaratmıştı.

Büyük bir korku yaratmayı başaran Pegasus casus yazılımı tartışmalara neden oluyor. Bugünlerde uygulama ile ilgili gündemi sarsacak bazı yeni gelişmeler ortaya çıktı. İsrail merkezli bir haber kuruluşu olan Walla tarafından yapılan açıklamalara göre bu yazılımı geliştiren şirketin CEO’su görevinden istifa etti.

Asher Levy, NSO grup içerisinde çalışan son derece önemli bir isimdi. Onun görevinin son bulması ile birlikte şirketin tartışmalardan az bile olsa uzak kalabileceği düşünüldü. Fakat kendisi bu zararlı yazılımın kendisinin istifası ile ilgili olmadığını söyledi ve kafa karışıklığına neden oldu.

Pegasus casus

Görebileceğiniz en zararlı yazılımlardan bir tanesi olan Pegasus büyük bir tehlike yayıyordu. Zararlı yazılımı herhangi bir akıllı telefona kurduğunuzda mesaj bilgileri kullanıcının aramaları ve GPS bilgileri karşı tarafa aktarılabiliyor.

 

Özellikle siyasi alanda bazı kirli işler için kullanılan bu yazılım büyük kaygı uyandırmıştı. Gazetecileri ve siyasetçileri izlemek isteyenlerin en fazla kullandığı zararlı yazılımlar içerisinde yer alıyor. Ayrıca İsrail vatandaşlarının takip edilmesi bile bu zararlı yazılım ile gerçekleştirildi. Kısacası tüm dünyada büyük bir endişe yarattı.

Pegasus casus yazılımı Türkiye’de de kullanıldı. Bazı isimlerin takip edilmesi için bu zararlı yazılıma başvuruldu. Ortaya çıkan son detaylara göre Pegasus tamamen devre dışı kalacak. Böylece şirketin tepkileri üzerine çekmesi engellenecek. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe hızlı bir şekilde aktarmaya devam ediyoruz.

Apple, 2022 için dünyanın en değerli markası