Pegasus casus yazılımı aktivistler için kullanılıyor

Yayın tarihi: 23 Şubat 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 22 Şubat 2022 Salı 5:30 pm

Pegasus casus yazılımı büyük bir korku salmaya devam ediyor. Özellikle son dönemlerde bu zararlı yazılımın çok daha olumsuz etkilere neden olduğu açıklandı.

Büyük bir distopya yaratan Pegasus casus yazılımı tartışmaların hedefinde yer alıyor. Dünya çapında birçok gazeteci, devlet adamı ve iş insanı bu yazılım üzerinden takip edilmişti. Üstelik bu takip edilme süreci oldukça detaylıydı. Hükümetlerin bilgi sızdırma operasyonları için kullandığı zararlı yazılım karşı tarafın neredeyse tüm bilgilerini ele geçirebiliyor.

Normal şartlarda zararlı yazılımlar cihaz üzerinde çok fazla kontrol sağlayamıyor. Fakat Pegasus bunun çok daha ötesine geçebiliyor. Zararlı yazılımı herhangi bir akıllı telefona kurduğunuzda tüm konuşmalar ve uygulama mesajları elinize geçebiliyor.

Pegasus casus yazılımı

Uluslararası Af Örgütü tarafından yapılan açıklamalarda Bahreyn’de 3 kişide bu zararlı yazılım tespit edildi. Üstelik zararlı yazılımın ele geçirildiği kişilerin tamamınında tek ortak nokta vardı. Hepsi aktivist olarak kayıtlara geçmişti. Farklı görüşlere sahip olan ve bunun için harekete geçen kişiler hükümetler tarafından zararlı yazılımlar ile takip ediliyor.

 

Ekonomi, işsizlik, kadın cinayetleri ve bireysel özgürlükler aktivistler sayesinde güçlü bir şekilde ayakta kalabiliyor. Baskıcı hükümetler ise bu tür konularda insanların bilinçlenmesini istemiyor. Son derece tehlikeli olan bu zararlı yazılım ile birlikte aktivistler için hayat çok daha zor hale geldi.

Instagram ‘potansiyel olarak zararlı’ içeriklere yönelik hamle yapıyor

Pegasus casus yazılımı şimdilik birçok ülke tarafından yasaklanmış olsa bile yine de kullanım alanı son derece geniş. Birçok hükümet bu yazılımı kullanmaya devam ediyor. Baskıcı hükümetler Pegasus gibi yazılımlara fazlasıyla ihtiyaç duyuyor.