PC ve tablet satışlar ikiye katlandı

Yayın tarihi: 7 Mayıs 2021 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2021 Perşembe 10:46 am

Canalys, bilgisayar ve tablet pazarına ilişkin üç aylık raporunu yayınladı. Buna göre 2021’in ilk çeyreğine ilişkin rakamlar etkileyici olmaktan da öteye geçti.

Bilgisayarlar ve satış listeleri yıllık bazda ikiye katlanırken, özellikle Chromebook’lar % 275’lik bir artış bildirdi. Canalys, Chromebook’ları ayrı bir kategoride tutuyor çünkü bunlar gerçekten dizüstü bilgisayarlar veya ikisi bir arada cihazlar. Ancak aynı zamanda, belirli bir hedef kitleye hitap eden farklı bir Chrome tabanlı kullanıcı arayüzüyle daha uygun fiyatlı. Cihazlar son derece tarayıcı merkezli ve bu cihazlar iş ve eğitim için mükemmel bir şekilde tasarlanmış.

Tabletler genel olarak üç ayda bir istikrarlı bir artış gösterdi, ancak 2020 Q1 ile karşılaştırıldığında artış % 51,8 oldu. Tüm büyük markalar, ABD yapımı teknolojilere erişmeden ayakta kalmak için hala mücadele eden Huawei dışında yıllık bir büyüme kaydetmeyi başardılar. Bilgisayar pazarı, Lenovo’nun Apple, HP, Dell ve Samsung’un önünde zirveye tırmandı. İlk 5, 2020’nin 1. çeyreğine kıyasla konumlarını korudu, ancak tüm markalar satış sonuçlarını iyileştirdi.

Canalys analisti Brian Lynch, uzaktan eğitim sayesinde bu pazarın daha fazla rağbet görmüş olabileceğini ifade etti. Ancak durum sadece tercih meselesi de olabilir. Her koşulda şirketler kar etmiş görünüyor. Karantinalar devam ettiği sürece de yüksek ihtimal bu şekilde devam edecektir. Yılın ilerleyen vakitlerinde satışlardaki durum nasıl değişecek bekleyip göreceğiz.

Realme dizüstü bilgisayar geliyor! 2021’in 3. çeyreğinde piyasaya sürülecek