Pazardaki iddialı Android modellerinden biri

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2022 Cuma 9:30 am - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 3:36 pm

Xiaomi 12, Snapdragon 8 Gen 1 çipsetine sahip olması, zaten zirveye oynamasındaki en önemli faktör. Öte yandan, ufak boyutlarda tasarlanması ve tek elde rahat kullanılabilirliği, ürünün en önemli tercih sebeplerinden. Gerek ekran, gerekse de pil tarafında da sevindirici detaylar var. Kısacası o bir amiral gemisi.

 

FHD+ çözünürlük, bu tip bir ekran boyutu için yeterli. Öte yandan, 120Hz tazeleme değerinin olması, ekrandaki detayların akıcı ve net sunulması demek. Bunlara ek olarak HDR10+ ve Dolby Vision gibi görüntüleme teknolojilerini de işin içine kattığımızda, canlı renkler ve net detaylarla dolu milyonlarca içeriğe erişim mümkün olacaktır.

Yanlardan hafif kavislendirilmiş olarak tasarlanan ekran, yumuşak kullanım hissi oluşturuyor. Kendi adıma konuşmam gerekirse, satın aldığım son 2 telefonun da ekranları yanlardan kavisliydi ve bu tip estetik detaylar hoşuma gidiyor.

Ekran başlığına son not olarak, ekrana yedirilmiş parmak izi okuyucu sensörün hızlı ve sorunsuz çalıştığını söyleyebiliriz.

 

Telefonda 8GB RAM ve 256GB dahili depolama unsurlarının da yer aldığını belirtelim. LPDDR5 RAM ve UFS 3.1 depolama teknolojileri sayesinde yüksek performans mümkün oluyor.

Android 12 işletim sisteminin bulunduğu telefon, ön yüklü olarak Facebook, Spotify ve TikTok gibi popüler uygulamaları da sunuyor.

Ürün, Geekbench 5 testinde tek çekirdekte 1233, çift çekirdekte de 3609 puan elde etti. Sonrasında, Call of Duty gibi güzel grafiklere sahip bir online oyunu, en yüksek grafik ayarlarında, akıcı detaylarla oynayabildik.

 

50+13+5MP’den oluşan kamera sistemi, geniş açılı çekimler ve bokeh efektli çekimler için ideal. 50MP değerdeki kamerada OIS, optik görüntü sabitleme özelliği de bulunuyor ve hareketli çekimlerde de net detaylar elde edilebiliyor; ister fotoğraf, ister video olsun.
Öte yandan, Xiaomi 12, 8K 24FPS değerde video çekebilen nadir akıllı telefonlardan bir tanesi. Bu da hem heyecan uyandıran hem de geleceğe yönelik bir yatırım olarak düşünebileceğiniz bir özellik.

Telefonumuzun ön kamerası 32MP değerde. HDR, bokeh efektli çekim ve ağır çekim gibi özelliklere yer veriliyor. Ayrıca, 1080p 60FPS değerde vloglar çekebilirsiniz. İyi ışıklı ortamlarda fotoğraf ve video çekim kalitesinden memnun kaldık.

Cihazı, kutuda beraberinde gelen 67w hızlı şarj adaptörüyle yaklaşık 45 dakikada tamamen şarj oluyor. Hem şarj değeri hem de bu değere destek veren adaptörün kutuda çıkıyor olması sevindirici.

İnceleme videosunu izlemek için buraya tıklayınız