Pazarcılık yapan üniversite mezunu genç isyan etti! ‘Ne olacak sonumuz?’

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 12:11 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 12:52 pm

Aydın’da pazarcılık yapan Acil tıp teknisyenliği mezunu Nurdan Uçak, İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’e dert yandı. Genç kadın, “Gerçekten vekilim, çok merak ediyorum, ne olacak sonumuz?” dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın’ın Karacasu ilçesinde pazar esnafını ziyaret etti. Pazar tezgahlarını tek tek dolaşan Sezgin, vatandaşların sorunlarını dinledi.

Sezgin, her hafta 60 kilometre uzaklıktaki Bozdoğan’dan Karacasu semt pazarına gelerek tezgah açan Nurdan Uçak’la sohbet etti. Uçak, Acil tıp teknisyenliği bölümü mezunu olduğunu, bir süre özel sektörde ambulans hemşiresi olarak çalıştığını ve iki yıldır pazarcılık yaptığını söyledi.

Uçak şöyle konuştu:

“İnsanımız, tokat yediği yeri çok seviyor. Tabiri caizse dövüldüğü yeri çok seviyor. Ben, ambulans hemşireliği okudum. Özel sektörde birkaç hastanede çalıştım. Şartlar uygun olmadı. Gelir gideri karşılamadığı için bıraktım. Kendim yapıyorum. Nazilli, Karacasu ve Bozdoğan pazarlarına gidiyorum. 2014’te mezun oldum. İki yıldır pazarcılık yapıyorum. Özel sektörde çalıştım, gelir gideri karşılamadı. Yumurtacılıkla pazarcılığa başladım. Şimdi sebze meyveyle devam ediyorum. Bazı ürünleri kendim yetiştiriyorum. Okuduğum bölüm üzerine çalışmak istiyorum ama imkanlar el vermediği için pazarcılığa devam ediyorum.”

Üretici isyanda! ‘Ette ve sütte geri dönülmez bir yola giriyoruz’