Pazarcıklı depremzede: Bir ay televizyonlarda döndürüp burayı unutmayın

Yayın tarihi: 9 Şubat 2023 Perşembe 6:18 pm - Güncelleme: 9 Şubat 2023 Perşembe 6:18 pm

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Kahramanmaraş Pazarcık’ta dinlediği depremzede, “Ne olur bizi unutmasınlar. Bir ay televizyonlarda gösterip, döndürüp döndürüp de burayı unutmayın” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki büyük depremin ardından deprem bölgelerini ziyaret etti. Akşener ziyaretleri kapsamında bugün 7,7 büyüklüğündeki depremin merkezi Pazarcık’ı ziyaret etti.

“BEN 99’U YAŞAYAN BİR İNSANIM”

Pazarcıklı depremzedenin yanına giden Akşener şunları söyledi:

“Ben 99’u yaşayan bir insanım, çok zor kızım. O gün şansımız bizim yaz olmasıydı, şimdi kış. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için olursak; kalkacağız. Birbirimizden elimizi çekmeyeceğiz. Buna da gayret edeceğiz. (vatandaş ‘yanıyorum’ deyince) Yanmaz mısın kızım, yanmaz mısın? Yanacağız, yanacaksınız ama biz, bu ateşi söndüreceğiz. Söndürmek zorundayız. Ben bunun tecrübesini yaşadığım için şimdi iki-üç gün kurtarma çalışmalarına engel olmayayım diye bölgeden uzak kaldım. Yardım ettik. Arkadaşlarımız buralarda oldu hep. Bundan sonra ben buradan hiç gitmeyeceğim, göreceksiniz. Buraların adını, sizleri devamlı gündemde tutacağız. Çünkü tutmak zorundayız. İlk telaşla öyle olur. Hepimizin canı yanar. Ben kalacağım, söz. Çok acı. 14 akrabamı kaybetmiştim o zaman. Yaşadık, çok zor. Kadınlara sesleniyorum, bakın. Yakınlarınızın bu telaş anında gözünüzden kaçırdığınız dakika çocuklara, çocuklara… Hem kendi çocuklarınızı hem ölenlerin çocuklarını… Ne olur. Biz de olacağız burada. Tekrar söylüyorum. Bak çocuklar… İlk fark edeceğiniz ana kadar çok şey oluyor. Anasını, babasını kaybetmiş çocuklar çok önemli. Böyle kaos zamanlarında çok enteresan şeyler olur. Onun için mutlaka devlete teslim edin. Kendiniz bakamayacak durumdaysanız yakınlarınızın veya işte komşuların çocukları için söylüyorum. Ne olur. Ben seni hep arayıp soracağım.”

“NASIL AYAĞA KALKACAĞIZ”

Akşener’in arama sözü vererek iletişim numarasını aldığı Meryem adındaki depremzede, şu ifadeleri kullandı:

“Daha ne göreceğiz diye bekliyoruz. Daha kötü günler bizi bekliyor. Maddi, manevi herkes çöktü. Dondular çalışanlar. Alttakilerin hepsi dondu. Benim sınıf arkadaşımdı, kuzenimdi. Gencecik. ‘Arzu bu güzelliğinle hepimizi kıskandırıyorsun. Senin niye genlerin bu kadar güzel’ dedim. Gitti, hepsi gitti. Nasıl düzeleceğiz? Nasıl ayağa kalkacağız? Yanıyorum. Ne olur bizi unutmasınlar. Bir ay televizyonlarda gösterip, döndürüp döndürüp de burayı unutmayın. Şimdi hiçbir şeye ihtiyacımız yok. Bundan sonra İhtiyacımız başlayacak. Şimdi ihtiyaç yok ama bir ay sonra kimse burada kalmayacak herkes gidecek. Biz kendi kaderimizle kalacağız. Komşularım gitti çok sevdiğim. Her sabah yüzünü gördüğüm komşum.”

İYİ Parti’li vekiller birer maaşlarını depremzedelere bağışladı!