Pazar esnafı Babacan’a dert yandı: Artık iktidarın değişmesi lazım

Yayın tarihi: 25 Ağustos 2021 Çarşamba 12:07 pm - Güncelleme: 4 Ağustos 2022 Perşembe 10:54 am

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, semt pazarında vatandaşlarla bir araya geldi. Babacan, bir pazar esnafının “Virüs diyorlar, virüs marketlerde bulaşmıyor mu? Market kapalı alan, pazar açık alan” sözleri üzerine, “Bu kararı verenler artık pazara gelmiyor, pazarda alışverişi unuttular. Masa başında karar veriyorlar” dedi.

Ali Babacan, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Huzur mahallesindeki semt pazarında vatandaşlara aşure dağıttı. Babacan, pazar esnafının ve vatandaşların sorunlarını dinledi.

“MASA BAŞINDA KARAR VERİYORLAR”

Elektrik fiyatı ve kiraların yüksekliğinden yakınan bir pazar esnafı, pandemi sürecinde pazarcıların yok sayıldığını belirterek şöyle konuştu:

“Sadece elektrik faturası olsa amenna diyeceğiz. Kiralar öyle, alışveriş öyle, ama elektrikte ciddi bir yükselme var. Elektrik faturamız normalde 120 filan geliyordu, şu an 190 geliyor. Daha kötüsü olacak gibi gözüküyor ama inşallah olmaz. İktidarın artık değişmesi lazım, millet onu istiyor. Virüs diyorlar, virüs marketlerde bulaşmıyor mu? Market kapalı alan, pazar açık alan.”

Babacan, esnafın sözlerine, “Bilmiyorlar, biz onu kaç kere söyledik. Sorun şu; bu kararı verenler artık pazara gelmiyor, pazarda alışverişi unuttular. Masa başında karar veriyorlar ondan sonra yanlış karar oluyor” diye karşılık verdi. Esnafın, “Masa başında oturanlar bu insanların hakkıyla oraya geliyorlar” sözüne karşılık Babacan, “Evet ama tam üç sene önceydi. Bugün seçim olsa bitti artık. Onu biliyorlar” yanıtını verdi.

“SADECE GIDA MASRAFINI KARŞILAMA HESABINI YAPIYORLAR”

Emekli bir vatandaşı dinleyen Babacan, “Emekliler, sabit gelirli vatandaşlar, memurlar çok zor durumda. Asıl sorun; devletin açıkladığı resmi enflasyon yüzde 5, yüzde 16 ise hayat yüzde 40, yüzde 50 artıyor. Aldığınız maaş artık geçime yetmiyor. Geçen Samsun’da gördüm. Öğretmen emeklisi karı koca, iki öğretmen emeklisi maaşıyla sadece gıda masrafını karşılama hesabını yapıyorlar” dedi.

“VERGİMİ ÖDEMEK İÇİN DAİREMİ SATTIM”

Ali Babacan, bir lokanta esnafının “Vergimi ödemek için dairemi sattım” sözleri üzerine ise “2002-2015 arasında ekonominin başındaydık. İnsanlar, ‘O dönemde biriktirdiklerimi bu dönemde satıyoruz’ diyorlar” diye konuştu. Esnaf ise “Ama nereye kadar? Çiftçi de esnaf da bitti” yanıtını verdi.