PayPal, Rusya’daki hizmetlerini geçici olarak durdurdu

Yayın tarihi: 8 Mart 2022 Salı 1:00 pm - Güncelleme: 7 Mart 2022 Pazartesi 1:56 pm

Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, The Verge tarafından tespit edilen bir tweet’te PayPal CEO’su Dan Schulman’dan duraklatma eylemini onaylayan bir mektup paylaştı.

Schulman mektupta, “Mevcut koşullar altında, Rusya’daki PayPal hizmetlerini askıya alıyoruz” dedi. “PayPal, Ukrayna halkını destekliyor ve Rusya’nın Ukrayna’daki şiddetli askeri saldırısını kınamada uluslararası toplumun yanında yer alıyor.” PayPal’ın bir sözcüsü Reuters’e, şirketin “bir süreliğine hesap bakiyelerinin düzenlemelere uygun olarak dağıtılmasını sağlayacağını” yani, para çekme işlemlerine izin vermeye devam edeceğini söyledi.

PayPal

 

Cumartesi günkü son kararından önce, şirket 2 Mart itibariyle yeni Rus kullanıcıları kabul etmeyi bırakmıştı. PayPal’ın mevcut askıya alınması, Xoom para transferi hizmetini de içeriyor. Rus tüketicilerin ABD ve AB’de kayıtlı perakendecilerden çevrimiçi alışveriş yapamaması için batı yaptırımlarının zaten yapmış olduğunu belirtmekte fayda var. Bu nedenle bu askıya alma göründüğü kadar yıkıcı olmayabilir. Ancak yine de her şirket Rusya’ya tepkisini gösterme konusunda fazlasıyla kararlı. TikTok, Facebook, Twitter gibi her platform Rusya’ya bazı yaptırımlar uyguladı. İki taraf arasındaki gerginlik hala son bulmuş değil. Taraflar ne yazık ki müzakere koltuğundan  anlaşamayarak kalkıyor. Bu durum da sadece o bölgedeki insanları değil dünya genelinde herkesi etkiliyor. Rusya’nın Ukrayna saldırısı 10 günden fazladır sürüyor.

TikTok beyin hasarına neden oluyor iddiaları gündeme bomba gibi düştü