PayPal, Pinterest satın alma söylentilerini yalanladı

Yayın tarihi: 27 Ekim 2021 Çarşamba 9:30 am - Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı 1:44 pm

PayPal geçtiğimiz günlerde Pinterest uygulamasını satın almak istiyor şeklinde çıkan haberlere yanıt verdi. Şirket ilk olarak Bloomberg platformunda ortaya çıkan haberleri yalanladı.

Tek satırlık açıklama, iki şirketin şimdiye kadar görüşmelerde olduğunu doğrulamadı ya da reddetmedi, ancak verilen açıklamaya göre, yakın gelecekte herhangi bir anlaşma olasılığı ya da satın alma gibi bir durum söz konusu değil. Pinterest ise söylenti hakkında yorum yapmadı.

PayPal

PayPal’ın bankacılık ve ticaret işinin Pinterest gibi bir sosyal ağdan çok uzak olduğu düşünüldüğünde, anlaşma ilk bakışta zaten garip görünüyordu. PayPal kısa süre önce şimdi al, sonra öde sağlayıcısı Paidy’yi satın almıştı. Ardından şirket kripto para ticaretine girdi, ancak bu işlemler en azından PayPal’ın ana işleriyle uyumlu diyebiliriz. Bununla birlikte, Pinterest’in doğrudan uygulamadan alışveriş yapmanıza olanak tanıyan pinler aracılığıyla sosyal alışverişe sahip bir ticaret dayanağı var. Şimdilik iki şirket arasında herhangi bir anlaşma söz konusu görünmüyor. Yine de Pinterest oldukça fazla kullanıcıya sahip bir uygulama diyebiliriz. Dolayısıyla PayPal, platformu satın alacak dahi olsa söz konusu miktarlarda bir fiyat belirlenirdi. Ancak şirket söylentileri son açıklaması ile net olarak yalanladı.

Otomobil üreticileri Kasım’ı bekleyemedi