Payitaht dizisinden Erdoğan’ın söylemine destek

Yayın tarihi: 6 Mart 2021 Cumartesi 8:03 pm - Güncelleme: 6 Mart 2021 Cumartesi 8:03 pm

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı” dediği eylem planı tartışma konusu yaratırken, TRT’de yayınlanan Payitaht Abdülhamid dizisinde eylem planına yer verildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Vizyonu özgür birey, güçlü toplum, daha demokratik bir Türkiye olarak belirlenen eylem planı” olarak açıkladığı ve “9 amaç, 50 hedef, 393 faaliyeti içeren bir belge olarak ortaya çıktı” dediği İnsan Hakları Eylem Planı’na TRT Payitaht Abdülhamid dizisinde bir sahneyle destek verdi.

Payitaht Abdülhamid adlı dizide, padişah rolünü üstlenen kişi, “Paşalar yükselişe geçiyoruz. Biz büyük bir devletiz. Ben bu devletin başına geçtiğimde bir hayalim vardı. Müreffeh bir devlet, huzurlu bir millet istiyordum. Lakin buna mani olmak için ellerinden geleni yaptılar. Bu meselenin en büyük şartı ise Kanuni esasidir. Bazı kararların alınması için milletin katılımı mühimdir. Şimdi niyetim yeni bir ıslah çalışması başlatmak Kanuni Esasi’yi yeniden ilan etmektir” dedi.