Pastırmayı böcekten elde edilen kimyasalla renklendirmişler!

Yayın tarihi: 11 Eylül 2023 Pazartesi 9:44 am - Güncelleme: 11 Eylül 2023 Pazartesi 9:46 am

Namet’in ürettiği pastırmaların daha kırmızı görünmesi için bir böcekten elde edilen Karmin isimli kimyasalla renklendirdiği ortaya çıktı.

Gıda Dedektifi isimli sosyal medya hesabı, Namet’in 100 gramlık pastırma paketinin üzerinde yer alan dikkat çekici bir detayı paylaştı.

Yapılan paylaşımda, pastırmanın daha kırmızı görünmesi için bazı böceklerden elde edilen Karmin isimli kimyasal madde ile renklendirildiğine dair bir kodun etiketin üzerinde yer aldığı belirtildi.

“OLDU BİTTİYE GELİYOR”

Gıda Dedektifi’nin konuyla ilgili yaptığı paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

“Bu ürün görseli önceki gün bir takipçimiz tarafından ambalajındaki güvenlik önlemlerini gündeme getirmemiz için gönderilmişti. 100 gr’lık paketlerde 55₺’ye satışa sunulan bu ürünün paketine yerleştirilen çiple çalınmaması için korumaya alındığı görülüyor. Fakat biz bugün bu videoyu bunun için yapmıyoruz. Bunca paraya satılan, kg. fiyatı etle yarışan bu pastırma daha kırmızı görünsün diye renklendirilmiş. Evet, hem de bir böcekten elde edilen Karmin ile.. Nerede yazıyor göremiyorum diyenlere söyleyelim, zaten görmenizi istemiyorlar. Renklendirici yazıp yanına parantez içinde E120 yazınca oldu bittiye geliyor. Mevzuat da buna oyna, devam diyor. Bir böceğin salgısından değil, ta kendisinden elde edilen Karmin’in geleneksel ürünlerimizden pastırmada, sadece kırmızı renk vermesi için kullanılması ise maalesef gıda endüstrisinin geldiği noktayı gözler önüne seriyor. Ürünü çalınmasın diye koruyan zihniyet, Geleneksel ürünlerimize bunu yaparken düşünmüyor. Peki ya tüketiciyi bu zihniyetten ne koruyacak? #NeYediğiniziBilin”

Kayseri’de ‘altından pastırma’ satışı başladı