Paşinyan’dan yeni hamle: Genelkurmay Başkanı’nı değiştirdi

Yayın tarihi: 22 Mart 2021 Pazartesi 9:46 am - Güncelleme: 22 Mart 2021 Pazartesi 9:47 am

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, istifa etmesini tavsiye eden Genelkurmay Başkanı’nı değiştirdi. Paşinyan, Artak Davtyan’ı Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirdi.

Geçen hafta erken seçim kararı alan Başbakan Nikol Paşinyan, yeni bir Genelkurmay Başkanı atadı. Azerbaycan’a karşı alınan yenilginin ardından başbakanın istifa etmesini tavsiye eden Genelkurmay Başkanı’nı değiştirmek isteyen Paşinyan adım attı.

Reuters’ın aktardığına göre, Paşinyan, Artak Davtyan’ı Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirdi. Aynı habere göre, Paşinyan’ın önerdiği bu isim henüz cumhurbaşkanı tarafından resmi olarak onaylanmadı.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan Genelkurmayı ve üst düzey askeri isimler, Dağlık Karabağ savaşının işgal edilen bölgelerden çekilmeyle sonlanmasının ardından 25 Şubat gününde Paşinyan’a istifa çağrısı yapan bildiriler yayımlamıştı. Paşinyan ise bu muhtıraları darbe girişimi olarak reddedip destekçilerini sokağa çağırmıştı. Eş zamanlı olarak da Gasparyan’ı görevden almaya çalışmıştı.

Ermenistan siyaseti, darbe girişiminden bu yana kilitlenmiş durumda. Paşinyan ile Dağlık Karabağ anlaşmasına karşı çıkan muhalefet arasındaki erken seçim görüşmeleri de sonuçsuz kaldı. Muhalefet partileri, Paşinyan’ın seçimden önce istifa etmeyi reddetmesi nedeniyle kriz görüşmelerinden çekildiklerini açıkladı.

Ermenistan’da darbe girişimi